Siirryin bloggaamaan Rantapallosta omaan osoitteeseen reilu puoli vuotta sitten. Listasin silloin blogini viisi suosituinta juttua (2011–2013) ja havaitsin, että Varsova, Tallinna ja kotimaa kiinnostavat matkailutiedon etsijöitä. Samat aiheet ovat säilyttäneet suosionsa myös Panunmatkat.comissa, mutta vanhat suosikit ovat menettäneet asemiaan uudemmille kirjoituksille. Nykysuosikkeihin ei enää mahdu Rantapallon aikaisia kirjoituksia, ja viiden suosituimman jutun lista näyttää seuraavalta ajalla 1.1.–30.6.2014:

  1. Kohvik Moon – huippuravintola yllättävässä ympäristössä
  2. Varsovasta kaikki alkoi
  3. Huikopala Savonlinnasta
  4. Lux Helsinki valaisi lumettoman kaupungin
  5. Minun Helsinkiäni: Itäkeskuksen maamerkki ja Panun matkat yöpyi: Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna
Panunmatkat.comin suosituimmat 1.1.–30.6.2014
Google arvostaa Panun matkojen Kohvik Moon -arviota.

Ylivoimaisesti luetuin kirjoitus on tallinnalaisesta Kohvik Moon -ravintolasta kertova postaus. Se on noin kolme kertaa suositumpi kuin toisen sijan napannut Varsovasta kaikki alkoi ja yli neljä kertaa suositumpi kuin viidennen tilan jakavat Minun Helsinkiäni: Itäkeskuksen maamerkki ja Panun matkat yöpyi: Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna. 

Moon-jutun suosion selittää yksinkertaisesti huikea Google-näkyvyys: hakusanalla ”Kohvik Moon” kirjoitukseni sijoittuu heti Moonin omien sivujen perään. Koska Tallinnassa syöminen selvästi kiinnostaa suomalaisia, juttu kerää päivittäistä liikennettä – ajoittain runsaastikin – hakukoneiden kautta. Tässä mielessä postaus toimii myös blogini sisäänheittokirjoituksena.

Aiempien suosittujen vinkki-/arviopostausteni tapaan Moon ei ole kuitenkaan juuri kerännyt kommentteja. Ilmiö kertoo luultavasti siitä, että juttu luetaan tyypillisesti ennen omaa matkaa ja että hakukoneilla saapuvat tiedonetsijät kommentoivat vain harvoin.

Panunmatkat.comin suosituimmat 1.1.–30.6.2014
Kohvik Moonin ruoka kiinnostaa Tallinnaan matkustavia.

Rantapallon ajan suosikeissa Varsova oli ylipainossa kolmella jutulla, joihin tultiin jatkuvasti hakukoneiden kautta. Nyt nuo kirjoitukset löytyvät luetuimpien joukosta sijoilta 13, 14 ja 16. Ne keräävät edelleen mukavasti liikennettä Googlen kautta, ja niitä luetaan myös aiemman suosikkilistaukseni ansiosta. Varsova-postausten kärkipaikan on kuitenkin vienyt opiskelijavaihtoni ensihetkiin sijoittuva Varsovasta kaikki alkoi, joka myös toimii jonkinlaisena sisäänheittojuttuna; siihen tullaan paitsi hakukoneiden kautta myös klikataan etusivulle valikoimieni Puola-postausten joukosta.

Varsovasta kaikki alkoi on myös puhutellut lukijoita kommenttien määrän perusteella. Kirjoitus on blogini kolmanneksi kommentoiduin. Sitä kommentoidumpia ovat ainoastaan kautta aikain ensimmäinen Instagram Travel Thursday -postaukseni Gruuvit ratikat sekä vilkkaan keskustelun bloggaamisesta herättänyt Luo ammattimainen matkablogi – huippubloggaaja Sebastian Canavesin vinkein.

Panunmatkat.comin suosituimmat 1.1.–30.6.2014
Blogini statistiikan perusteella Varsova kiinnostaa suomalaisia enemmän kuin Krakova – mitä kyllä epäilen vahvasti.

Kaksi suosituinta juttua olen kirjoittanut Panunmatkat.comin ensikuukausina. Sen sijaan kolmossijan napannut Huikopala Savonlinnasta on vasta hieman yli kuukauden ikäinen, mihin nähden postauksen suosio tuntuu suurelta. Syytä hyvään lukijamäärään en varmuudella tiedä. Vetoapua on varmasti tullut Sokos Hotels 40 -kampanjasta, jonka osa kirjoitus on, sekä näkyvyydestä sosiaalisessa mediassa. Ja ainahan on mahdollista, että postausta luetaan esimerkiksi onnistuneen otsikoinnin herättämästä mielenkiinnosta.

Huikopala Savonlinnasta
Huikopala Savonlinnasta on noussut nopeasti lukijoiden suosioon.

Neljännen ja viidennen sijan osalta pysytellään kotimaan kamaralla. Neljännen paikan lunastanut Lux Helsinki valaisi lumettoman kaupungin on kerännyt suurimman osan kävijöistään Lux Helsingin aikaan tammikuussa, jolloin kirjoitustani jaettiin runsaasti sekä Facebookissa että Twitterissä. Sittemmin suosio on luonnollisesti hiipunut, koska aihe ei kiinnosta ympärivuotisesti. Kuitenkin juttu on erinomainen esimerkki siitä, miten sosiaalisessa mediassa voi hankkia lisää kävijöitä blogiin nostamalla esiin ajankohtaisia aiheita. Tammikuussa jaoin kirjoituksen muun muassa Lux Helsingin ja Nokian sivuille (käytin Lumiaa kuvaamiseen), ja juttua alettiin jakaa eteenpäin, jolloin sain paljon kävijävirtaa. Yleisesti kirjoitus osui myös sikäli hyvään saumaan, että se ajoittui heti blogimuuttoni jälkeiseen aikaan ja auttoi nostamaan vastasyntyneen Panunmatkat.comin tunnettuutta.

Panunmatkat.comin suosituimmat 1.1.–30.6.2014
Lux Helsinki valaisi lumettoman kaupungin on kerännyt eniten tykkäyksiä Facebookissa ja jakoja Twitterissä.

Viidennen sijan jakavat Minun Helsinkiäni: Itäkeskuksen maamerkki ja Panun matkat yöpyi: Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna, joiden näyttökerrat ovat käytännössä tasoissa. Seurahuone-juttu on vasta muutaman viikon vanha, ja sen suosiota selittää Sokos Hotels 40 -kampanja siihen liittyvine some-jakoineen. Onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka suosituksi kirjoitus lopulta nousee, sillä sen Google-näkyvyys on jo nyt erinomainen. Yleensä juuri hyvä hakukonenäkyvyys on taannut kestosuosion. Ja kuten esimerkiksi aiempi suosikkilistaukseni kertoi, hyviin matkablogijuttuihin klikataan vielä vuosienkin päästä.

Itäkeskuksen maamerkistä kertova juttu taas on kerännyt kävijävirtansa hakukoneista. Kirjoituksen ajoitus oli sikäli mestarillinen, että onnistuin tekemään jutun juuri ennen kuin rakennukseen tulevien asuntojen markkinointi alkoi toden teolla. Postaus siis kertoo jälleen ajankohtaisen aiheen voimasta suosion takuuna. Lisäksi hakukoneet selvästi pitävät blogistani, sillä sekä Seurahuone- että Maamerkki-jutut nousivat nopeasti korkealle Google-tuloksissa.

Panunmatkat.comin suosituimmat 1.1.–30.6.2014
Asuntokäyttöön muuttuva Maamerkki saa uudeksi nimekseen Helmitorni.
Panunmatkat.comin suosituimmat 1.1.–30.6.2014
Kiitos kiinnostuksestasi! Katsotaan jälleen puolen vuoden päästä uudet suosikit.
Posted by:Panu / Panun matkat

5 replies on “Panunmatkat.comin suosituimmat 1.1.–30.6.2014

  1. Hauska postaus tämä, ja totta on se että Google Analytics paljastaa mitä mielenkiintoisempaa tietoa. 🙂 Itselläkin on nuo Tallinna-jutut olleet kovin suosittuja ja johtuu ihan varmasti tuosta mainitsemastasi seikasta että suomalaisia kiinnostaa Tallinna kovasti.

    1. Jos pelkästään kävijälukuja tuijottaisi, ei muista kannattaisi kirjoittaakaan kuin lähikohteista… Mutta kyllä tämä kävijädata on mielenkiintoista analysoitavaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.