Edellinen postaukseni päätti Sokos Hotels 40 -sarjan, ja nyt on vuorossa viimeinen yleinen Savonlinna-juttuni tältä erää. Seuraavassa esitän kootut vinkkini ruokapaikoista ja nähtävyyksistä.

1. Käy maisemaristeilyllä Saimaalla

Maisemaristeily vastasi Savonlinnan-matkani suurimmasta elämyksestä. Sesonkina risteilylähtöjä on päivittäin kymmeniä erilaisia ja tarjolla on myös pidempiä reittiristeilyjä. Lue lisää ja katso video postauksestani Maisemaristeily Savonlinnan ympäri ja Hornetin ylilento.

Seitsemän vinkkiä Savonlinnaan

2. Nauti lörtsykahvit torilla

Ensimmäinen tekoni Savonlinnassa oli lörtsykahvien nauttiminen torilla. Lörtsy on Savonlinnan tunnetuimpia ruokaerikoisuuksia ja pakollista maistettavaa. Lähes puoliympyrän muotoinen lörtsy muistuttaa lihapiirakkaa, mutta on saatavissa myös makeilla täytteillä. Itse kokeilin tällä kertaa lohitäytteistä lörtsyä ja hyvää oli! Parhaalta lörtsyt maistuvat tietysti Savonlinnan torin rantamaisemissa.

Seitsemän vinkkiä Savonlinnaan
Seitsemän vinkkiä Savonlinnaan

3. Syö muikkuja ja ihaile näköalaa Muikkuterassilta

Lörtsyjen ohella Savonlinnassa on syötävä aitosavolaista pikaruokaa eli paistettuja muikkuja, joista on tarjolla monia eri versioita. Muikkuja voi nauttia tietysti torilla ja ravintoloissa, mutta erityisen suositeltava paikka on Sokos Hotel Seurahuoneen kuudennessa kerroksessa sijaitseva Muikkuterassi, joka tarjoaa hienot näköalat Saimaalle ja Savonlinnan keskustaan. Itse katselin paikassa auringonlaskua ja menisin sinne iltapalalle toistekin.

Seitsemän vinkkiä Savonlinnaan
Auringonlasku Muikkuterassilta nähtynä.

4. Kävele torilta Olavinlinnalle rantoja pitkin

Tämä aktiviteetti sopii mihin vuorokauden aikaan hyvänsä. Sininen Saimaa ja kauniit historialliset rakennukset huolehtivat siitä, että Savonlinnan ”rantabulevardilla” matkailija viihtyy. Kuvia aiheesta tarjoaa aiempi postaukseni Mies ja kamera Savonlinnan kesäillassa.

Savonlinna blogi

5. Poikkea kahville tai lounaalle Saima-kahvilaan

Yksi Savonlinnan komeimmista puutaloista on osoitteessa Linnankatu 11 sijaitseva Saima-talo. Vuonna 1897 asuintaloksi rakennettu rakennus on palvellut muun muassa synnytyssairaalana ja lastentarhana, ja nykyään sen historiallisessa miljöössä toimivat Saima-kahvila ja Suruton-nukkemuseo. Itse nautin Saiman hienossa miljöössä lounasta, jonka tasoon olin tyytyväinen.

6. Vieraile Olavinlinnassa

Tämä vinkki kuulostaa ehkä itsestäänselvyydeltä, mutta Olavinlinnaa ei kannata tyytyä ihailemaan vain ulkoapäin, vaan linnassa kannattaa pistäytyä sisällä saakka. Sisäpihaa voi hieman tarkastella myös ilmaiseksi, mutta toden teolla linnan historia herää henkiin opastetulla kierroksella, jonka hinta on aikuisilta 8 €. Kierroksen aikana havainnollistuu hienosti, miten linnassa on aikoinaan eletty, mihin sitä käytetty ja miten linnan ulkonäkö on vuosien saatossa muuttunut. Itse olen käynyt nyt kierroksella kahdesti: ensimmäistä kertaa vuonna 2004 ja uudelleen tänä kesänä. Menisin kolmannenkin kerran, sillä niin kiinnostavaa linnan historia on.

7. Löydä tämä rappioromanttinen kaupunkimaisema

”Sitin paras divari” ja elokuvateatteri Bio Olavi odottavat uteliaita matkailijoita rappioromantiikkaa huokuvassa ympäristössä Olavinkadulla. Panun matkat suosittelee.

Savonlinnan Sitin paras divari ja Bio Olavi

Posted by:Panu / Panun matkat

5 replies on “Seitsemän vinkkiä Savonlinnaan

  1. Ihan mahtavia kuvia, Panu! En tiedä Savonlinnasta juuri mitään, eli hyvin tarpeeseen tuli tämä tietopläjäys 🙂

    Rakastan tuollaisia pikkukahviloita, Saima näyttää juuri siltä että sinne haluaisin mennä ja viettää iltapäivää nauttien hyvästä ruoasta.

    1. Kiva kuulla, että oli hyödyksi. 🙂 Nämä vinkit olivat käytännössä yhtä, mitä tällä kertaa tein Savonlinnassa – ja näillä pääsee hyvään alkuun. Luonnollisesti Savonlinnan seudulla on sitten tekemistä ja näkemistä vielä paljon enemmänkin. Ja joo, Saima oli kyllä ihan huippu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.