Press Enter / Return to begin your search.

0 thoughts on “Suomi-hetki Hampurissa – kahvilla merimieskirkossa”

 1. Onpa kieltämättä kotoisen näköinen paikka 🙂 Olen vieraillut Lontoon merimieskirkossa ja voisin kuvitella vierailevani muuallakin, ihan vaikka kotoisuuden nimissä. Hauska sattuma muuten, kun Islannissa asuimme eräässä hotellissa, joka osoittautui suomalaiseksi hirsitaloksi, tulipa kotoisa fiilis kun kaikki ovia myöten oli kuin kesämökillä! 🙂

  1. Vau, hieno Islannin-kokemus! Ja kiva kuulla, että löytyy muitakin bloggaajia, joille merimieskirkot ovat tuttuja.

   Mua siis kiinnostaa Lontoon merimieskirkko nyt majoituspaikkana, sillä saatan lähteä Lontooseen vielä tänä vuonna.

   Ja kiitos. Vaikka itse sanonkin, kyllähän tämä on onnistunut design. 🙂

 2. Ihan liikuttavaa, mutta en ole noihin koskaan törmännyt – onkohan noita kuinka laajasti maailmalla? Luulen, että jos olisin tällaisen paikan bongannut esim. Limasta, niin olisin siellä mielelläni silloin tällöin piipahtanut. 🙂 Lyhyemmillä reissuilla en usko että tulisi käytyä, vaikka tuollaisen bongaisikin – ellei sitten ihan uteliaisuuttaan tämän postauksen innoittamana…. 😉

   1. Haa, siinäpä syy miksen ole törmännyt 😀 Miksiköhän vain Euroopassa? Sattumalta vai onko siihen joku erityinen syy?

 3. Mä olen yöpynyt merimieskirkossa Hampurissa, mutta kuvien perusteella ei ehkä ihan samalta paikalta näytä. Lauloin tuolloin kuorossa ja olimme kuoron kanssa kiertueella Saksassa. Olin silloin about 14-vuotias, joten siksikin muistikuvat ovat vähän hämäriä. Filmikamerakuvatkin taisivat rajoittua nähtävyyksiin. Onneksi nykyään kirjoitaa blogia ja kuviakin voi digitaalisesti säilöä loputtomasti, joten ei häviä matkailumuistot samaan tapaan kuin aiemmin. 🙂

  1. Vaikea kyllä uskoa, että paikka olisi pahemmin noista ajoista muuttunut, mutta jännä kuulla, että olet yöpynyt paikassa. Mua aika paljon kiinnostaa, kuinka laajasti tunnettuja merimieskirkot ovat ja onko kotimaisilla bloggaajilla niistä kokemuksia. Ainakin muutamalla siis on.

 4. Ollapa täälläkin merimieskirkko, mutta ei… Brysselissä asuessani kävin joskus Antwerpenissä pullaa syömässä ja Lontoosta olen katsonut majoitusta, siinäpä minun kokemukseni näistä. Ulkosuomalaisille tärkeitä paikkoja 🙂

 5. Kun emme ole ulkomailla asuneet Ruotsia kauempana, niin eipä ole tullut tutustuttua. Parin viikon reissuilla ei yleensä vielä tule Suomi-tavaroita ikävä 🙂 Mutta tuo kauppana toimiminen oli kyllä tuttu juttu ulkosuomalaisten jutuista!

 6. Minulla tuo Euroopassa reissaaminen on ollut sen verran vähäistä, että ei ole koskaan tullut käytyä näissä. Lontoon Merimieskirkolla yöpymistä aion kyllä harkita, jos en jollain reissulla pääse siellä ystävien luo yöksi. Voi että miten suomalaiselta tuo rakennus muuten näyttääkin :D. Ties kuinka monta samannäköistä seurakuntakeskusta tästä maasta löytyy. Nuo on kyllä mahtavia tapaamispaikkoja ulkosuomalaisille ja tietysti reissaajille oivia taukopaikkoja. Sydneyssä kävin vähän tutustumassa ulkosuomalaisten kokoontumisiin suomalaisella kirkolla.. Siellä oli aika hulvaton meininki. Monet eläkeläiset eivät käytä nettiä, joten yksi lukee kokoontumisessa viikon tärkeimmät suomiuutiset. Matti Nykäsen kuulumiset ovat kuulemma kaikista odotetuimpia ;D. Tuo nyt jo poikkesi vähän tästä merimieskirkkoaiheesta, mutta tuli mieleen suomalaista seurakunnista maailmalla :).

 7. Olen ollut tietoinen merimieskirkoista, mutten koskaan ole käynyt. Jos olisi naimisiin menemisen tarvetta, saattaisin hyvinkin harkita pikku seremoniaa Suomen rajojen ulkopuolella, ja sellaiseen tarkoitukseen merimieskirkko voisi olla oivallinen.

 8. Ikinä en ole edes nähnyt merimieskirkkoa. Tiedän kyllä toiminnan periaatteet, mutta eipä ole matkan varrelle osunut. Ilmeisesti olen pyörinyt ihan väärissä paikoissa.

 9. Eivät ole minunkaan reissuilleni merimieskirkot osuneet. Ehkäpä joskus pitää käydä tututustumassa, juomassa vaikka kotoisasti pullakahvit :D.

 10. Ei ole kirkkoja sellaisissa kaupungeissa, jonne kuvittelisin ihan lähitulevaisuudessa matkustavani. Hampuriin meinattiin mennä viikko sitten, mutta tuskin silloinkaan tuonne olisin eksynyt. Mutta jos täältä Kööpenhaminasta suomalainen merimieskirkko löytyisi, kävisin varmastikin siellä kahvilla silloin tällöin 🙂

 11. Ei ole tullut käytyä merimieskirkoissa, vaikka tietoinen niistä olen ollut muutamassa paikassa missä olen käynyt. Itse kun en ole kuukautta pidempään reissannut kerralla missään, niin ei ole tarvetta ollut tuntea ripaustakaan suomalaisuutta reissuilla. Sen verran tein kuitenkin poikkeusta viime vuonna, että kävin Teneriffan Suomi-baarissa juomassa yhden Koffin. Siinä oli sitten suomalaisuutta useammalle reissuilla kerrakseen 😀

  Tietysti isoisäsi historia Merimieskirkon historijoitsiana antaa sinulle oman mielenkiinnon kyseisiin kohteisiin lyhyemmilläkin reissuilla, joten kannattaa ilman muuta suunnata suunnitelmiesi mukaan Lontoon merimieskirkkoon ”yökyläänkin”.

  1. No joo, itselläni on usein vähän sama, ettei kotimaa ole ensimmäisenä mielessä ulkomailla, mutta tämä oli nyt hyvä kokemus. Voi kyllä olla, että ilman lasta olisi ”unohtunut” kuten ennenkin.

 12. Oon kyllä kuullut merimieskirkoista, mutta ei ole ikinä tullut käytyä. Vaikuttaa kyllä täydelliseltä pysähdyspaikalta lapsiperheille! On aina yllättävää, kun ulkomailta löytääkin jotain tuttua ja turvallista.

 13. Nämä suomalaiset paikat, niistä tulee välittömästi jotenkin kotoinen tunne. Ja voi että se fiilis kun saa käteensä pitkästä aikaa salmiakkipussin! Se on aika siistiä että ulkomailla pidetään yllä näitä suomi-instutuutioita, sillä koskaan aiemmin en ole kokenut olevani yhtä suomalainen kuin kaukana kotoa.

  Nämä merimieskirkot on vielä siitä hauskoja kun toimivat usein ainakin aiemmin hääkirkkoina ulkosuomalaisille.

 14. Merimieskirkot ovat mielenkiintoinen ilmiö. Lontoossa ollaan suunniteltu monesti siellä käyvämme, koska siellä on kauppa josta saa esimerkiksi karkkia 😀 mutta aina on tullut tehtyä jotain muuta. Meiltä kun on sinne yli 1,5 tunnin metromatka, eli sijainti ei ole se optimaalisin. Ehkä me vielä käydään siellä ennenkuin muutetaan, Matteo tykkää korvapuusteista, voitaisiin juoda perinteiset kahvit siellä kahvilassa. Ollaan ilmeisesti muuttamassa Dusseldofriin ja reissataan varmasti aika paljon ympäri Saksaa, joten laitan tuon paikan korvan taa. Sieltäkin varmaan saa korvapuusteja? 😉

 15. Olen useitakin kertoja vieraillut matkoillani Hampurin merimieskirkossa. Erityisesti pitemmiltä autoreissuilta palatessa se on ollut kiva pehmeä lasku kotiin. Ruisleipää, Hesarit, saa puhua suomea ja silleen. Vierashuoneita on vain muutama ja majoitus on vaatimaton, mutta aivan ok. Pari kertaa on löytynyt myös tuliaisilla lastatulle autolle turvallinen tallipaikka. Lähellä on metroasema ja satama, eikä kävelymatka keskustaan ole pitkä. Suosittelen pistäytymistä!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • ❄️🍂🤩
°
°
°
#xperia #takenwithxperia #meinxperia #xperia1 #syksy #syksynvärit #kuura #ruska #autumnvibes🍁 #autumncolors🍁  #helsinki #macrophotography #macro_vision #macro_captures_nature  #ylesaa #ylesää #mtvsaa  #panunmatkat #finland #suomi #visithelsinki #myhelsi
 • Today's sunset 🌇
°
°
°
°
#xperia #takenwithxperia #meinxperia #xperia1 #korkeasaari #helsinkizoo #sunset #sunset_pics #sunset_vision #auringonlasku #ylesaa #ylesää #mtvsaa  #panunmatkat #urban #cityscape #finland #suomi #visithelsinki #myhelsinki #landscapephotography #landscape_love
 • Wide angle in your pocket opens up new photography possibilities. I took this one with Sony Xperia 1.
•
•
•
•
#xperia #takenwithxperia #meinxperia #xperia1 #espoo #keilaniemi #crane #wideangle #truecolours #panunmatkat #urban #cityscape #finland #suomi #construction #landscapephotography #landscape_love
 • First August Monday in #Hakaniemenranta.
 • And we watched sunset...
•
•
•
•
•
#helsinki #myhelsinki #lightroomhdr #viikki #hallainvuori #itähelsinki #withgalaxy #summer #kesä #suomenkesä #visithelsinki #suomi #suomiretki #finland #artofvisuals #thisisfinland #visualsoflife #discoverfinland #ig_finland #visitfinland #panunmatkat #travelblog #matkablogi #ylesaa #mtvsaa #auringonlasku #sunset_pics #sunset_love #ifolor #kuvakisa
 • Orange tube + sunset #shotoniphone
•
•
•
•
•
#helsinki #myllypuro #mtvsaa #ylesaa #ig_finland #panunmatkat #lightroomhdr #landscape_lovers #landscapephotography #fantastic_earth #landscape_captures #ic_landscapes #visitfinland #visithelsinki #suomiretki #ourfinland #cityscape #auringonlasku #sunset #sunset_vision #sunset_pics #metropoliaamk @metropolia_uas

lepanu @ Instagram