Suosituimmat postaukseni 2014

Vuodenvaihteessa olin suunnitellut julkaisevani muun muassa reissukoosteen vuodesta 2014 sekä vuoden suosituimpia postauksiani käsittelevän jutun. Jälkimmäisen aika koitti nyt, ja reissukoosteen julkaisen mahdollisesti myöhemmin. Postauskalenterini sekosi heti joulunpyhien jälkeen, koska tyttäreni oppi kunnolla kävelemään. Arkemme muuttui niin vauhdikkaaksi, että bloggaamiselle ei juuri riittänyt voimia. Nyt tammikuun puolella olen jo tottunut uuteen menoon ja löytänyt aikaa pidempienkin postausten työstämiseen.

Uusimmat juttuni ovat selvästi kiinnostaneet matkailutiedon ja -kokemusten etsijöitä. Tässä kuussa blogini teki kaikkien aikojen kävijäennätyksensä sekä näyttökerroilla että yksittäisillä kävijöillä mitattuna. Hienoista luvuista kiitos kuuluu teille lukijoille. Olen otettu, että kuukausittain blogissani vierailee jo useita tuhansia suomalaisia!

P1020500
10 kuukauden ikäinen tyttäreni kävelee jo.

Hyvin alkanut bloggausvuoteni jatkuu tämän postauksen jälkeen monilla eri aiheilla. Luvassa on muun muassa Matkamessujen jälkiraportti, Nordic Bloggers’ Experiencen purkua sekä juttuja viime syksyn Puolan- ja Saksan-matkoistani. Myöskin vanhempia reissutarinoita tipahtelee tuttuun tapaan joukon jatkoksi. Itse asiassa suorastaan himottaisi jatkaa Trans-Siperia-sarjaani. Muistot elämäni ikimuistoisimmalta matkalta nousivat jälleen pintaan, kun luin Laura Let’s Go -blogin Lauran lähtevän tänä vuonna junamatkalle Venäjän halki.

Panun matkojen luetuimmat 2014, top 5

Äskeisen tajunnanvirran jälkeen tämän postauksen varsinaiseen asiaan eli blogini suosituimpiin postauksiin vuonna 2014. Viiden luetuimman joukko näyttää seuraavalta:

  1. Kohvik Moon – huippuravintola yllättävässä ympäristössä

  2. Seitsemän vinkkiä Savonlinnaan

  3. Maatuska – tuo tuliaisten tuliainen Venäjältä

  4. Panun matkat yöpyi: Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna

  5. Varsovasta kaikki alkoi

Luetuimpia postauksiani esittelin viimeksi kesällä, ja koko vuoden listalle puolivuotissuosikeista mahtui kolme. Ykkösenä jatkaa Tallinnan Kohvik Moonista kirjoittamani arvio, joka on blogini suurin hakukonemagneetti. Moon kerää päivittäin jopa useita kymmeniä kävijöitä Googlen kautta, eli Tallinnan ravintolat kiinnostavat suomalaisia paljon.

Kohvik-Moon-Panun-matkat

Listalle päässeistä postauksista kolme muuta saa Moonin tapaan vahvaa päivittäistä virtaa hakukoneista. Poikkeuksen vahvistava sääntö on toiseksi sijoittunut Seitsemän vinkkiä Savonlinnaan. Savonlinna komeilee listalla vain ja ainoastaan heinäkuun ”hullujen päivien” takia – kirjoituksestani tuli tuolloin parin päivän hitti sosiaalisessa mediassa. Postaus muun muassa jaettiin Facebookissa 194 kertaa. Suosio kertonee paitsi kiinnostuksesta kotimaan matkailuun myös siitä, että X vinkkiä -formaatti toimii. Isoissa ulkomaisissa matkablogeissa vinkkipostaukset ovatkin äärimmäisen yleisiä.

Olavinlinna, Savonlinna

Kolmannella sijalla on postaukseni Pietarista ja maatuskoista. Maatuskojakin haetaan paljon hakukoneista, ja päivittäinen liikenne on suosion taustalla. Itselleni maatuskapostaus on siinä mielessä merkityksellinen, että paljastin siinä tulleeni isäksi viime vuonna. Lapseni syntymän aikaan pohdin, kirjoittaisinko aiheesta erillisen postauksen, mutta päätin lopulta ujuttaa uutiset sopivan matkailujutun sekaan. Isyydestä kirjoitin sitten erikseen isänpäivänä.

Matryoshka dolls, Red October Gift Store, St. Petersburg

Maatuskajuttu on muuten ainoa videon sisältävä postaukseni luetuimpien listalla. Kuitenkin vain harva lukija on katsonut ylle linkkaamani maatuskavideon, eivätkä videot blogissani ole muutenkaan olleet kovin suosittuja. Tilastot kertovat, että suurin osa lukijoista ei laita lainkaan videoitani pyörimään. Kaikesta huolimatta aion jatkaa videoiden tekoa. Jos käytät Youtubea, kannattaa tilata uusi Panun matkat -kanavani, jolla olen korvannut aiemman LePanu-sivuni.

Auringonlasku Savonlinnassa

Sijoilla neljä ja viisi komeilevat arvioni Savonlinnan Seurahuoneesta sekä muisteluni Puolan-vaihtoni aloittaneesta Varsovan-visiitistä. Näiden postausten suosiota olen analysoinut jo edellisessä suosituimpien postauksieni katsauksessa, joten en palaa niihin nyt tarkemmin. Tutustutaan sen sijaan vielä eniten kommentteja keränneeseen artikkeliini.

Suosituimmat postaukseni 2014

Kommentoiduin postaus

Myös kommenttien määrää voi käyttää suosion mittarina. Suora kysymys postauksen lopussa on vanha hyvä keino herättää keskustelua. Havaitsin sen todella toimivaksi aikanaan hääblogissani, mutta matkablogini puolella olen käyttänyt kysymyksiä harvoin.

Viime vuonna kysymyksen toimivuuden osoitti Erikoisimmat yöpymispaikkani, top 5, joka innosti ihmisiä paitsi kommentoimaan outoja yöpymispaikkojani myös kertomaan omistaan. Kertyneet 28 kommenttia nostivat tuon postauksen myös blogini kaikkien aikojen kommentoiduimmaksi, jos matkamessulippujen arvonnat jätetään pois laskuista. Samalla se on jälleen esimerkki siitä, että X faktaa/vinkkiä -muotoinen postaus toimii.

Mongolia-jurtat-4

Ja nyt tämä juttu sopiikin päättää kysymykseen: Mikä vuoden 2014 postauksistani jäi erityisesti mieleesi?