Blogimuuttoni myötä innostuin tutkimaan kävijätilastoja Panun matkojen historian koko ajalta. Postauksistani viisi suosituinta ovat…

 1. Juomat euron, ruoat kaksi – Varsovan erikoisuuksia 1
 2. Pahamaineinen Praga – Varsovan erikoisuuksia 2
 3. Euroopan edullisimmat luksushotellit – Varsovan erikoisuuksia 3
 4. Talvinen Tallinna ja upea joulutori
 5. Makumatka hämäläiseen lähiruokaan

Varsova on listalla selvässä ylipainossa, eikä asiaa voi selittää vain sillä, että Varsovan erikoisuuksia -sarja lukeutuu blogini alkuaikojen materiaaliin. Sarjan kaikki jutut ovat keränneet päivittäistä liikennettä julkaisunsa (syksy 2011) jälkeen, mutta Juomat euron, ruoat kaksi -postaus on peräti kolme kertaa suositumpi kuin toiseksi suosituimmat Pahamaineinen Praga ja Euroopan edullisimmat luksushotellit, jotka lähes jakavat kakkossijan. Itse asiassa Juomat euron, ruoat kaksi on ollut blogini suosituin juttu niin 2011, 2012 kuin 2013:kin – ellei tämän vuoden osalta tapahdu vielä ihmeitä.

Juomat euron, ruoat kaksi -jutun suosiota selittävät sentyyppiset hakusanat kuin ”Varsova ravintolat” sekä ”Varsova hintataso”, joilla blogissani vieraillaan tyypillisesti useamman kerran päivässä. Erityisesti Puolan pääkaupungin hintataso näyttää kiinnostavan suomalaisia, sillä ”Varsova hintataso” on ollut jo pitkään suosituin hakusana, jolla blogiini tullaan.

Varsovan kulttuuripalatsi
Varsova – erityisesti ravintolat ja hintataso – kiinnostavat suomalaisia.

Neljäntenä ja viidentenä listalla ovat lähikohteita edustavat Talvinen Tallinna ja upea joulutori sekä Hämeenlinnasta kertova Makumatka hämäläiseen lähiruokaan. Tammikuussa 2012 julkaistu Tallinna-postaus kasvattaa suosiotaan huimasti – yllätys, yllätys – aina joulun aikaan. Piikki on jälleen päällä, ja juttu olikin viime kuun luetuin blogissani.

Reilu vuosi sitten – syyskuussa 2012 – julkaistu Makumatka hämäläiseen lähiruokaan puolestaan kerää tasaisesti trafiikkia useamman eri linkin kautta. Se on myös blogini kautta aikain kommentoiduin juttu. Pieni vääristymä Makumatkan suosioon syntyy kuitenkin siitä, että viime heinäkuussa julkaistu Cisionin suosituimpien matkablogien listaus, jolla Panun matkat sijoittui peräti kahdeksanneksi, johti tuohon postaukseen etusivun sijaan. Toisaalta Makumatkalla on kuitenkin sen verran suuri kaula sitä seuraavana olevaan Füssen ja Neuschwanstein – toinen päivä -postaukseen, että se luultavasti sijoittuisi listauksessa viidenneksi joka tapauksessa.

Tallinnan mereltä nähtynä
Tallinna on kestosuosikki, oli kesä taikka talvi.
Posted by:Panu / Panun matkat

13 replies on “Panun matkojen 5 suosituinta

 1. Mielenkiintoista! Enpä ole edes tutkinut mikä on matkablogini suosituin postaus. Ruokablogin puolelta tiedän sen heti: daim-kakku! Ja siinä on vieläpä huono kuva, joten hävettää, että ihmiset käy sellaista katselemassa 😀 Pitäisi ottaa joskus uusi… Jos jaksais leipoa samaa kakkua uudelleen!

  1. Hei, tutkikaa te muutkin matkabloggaajat tilastojanne! Olen kiinnostunut lukemaan vastaavankaltaisia postauksia. 😉

   Itse olen kyllä sen verran tutkinut aina tilastoja, että olin suunnilleen kartalla suosituimmista postauksistani ennakkoon. Yllätys oli kuitenkin se, että ykköspostaus on niin paljon muita suositumpi…

   Periaatteessa ihan hyvä idea muuten tuommoinen ”vielä kerran” -postaus, ainakin jos sen linkittää jollakin tapaa aiempaan. Eiku, ehkä tarkoititkin vain kuvan vaihtamista… 😀

 2. Hoo! Tuo Tallinnapostaus tuli tosi hyvään saumaan, me ollaan lähdössä sinne juurikin joulutoria katsomaan. 16.12 🙂

  1. Kiitos paljon! Ulkoasu saattaa kyllä vielä muuttua, jos päädyn ostamaan premium-teeman käyttööni. Voi olla, että nälkä kasvaa syödessä. 🙂 Ilmaisista tämä nykyinen on kuitenkin minustakin oikein toimiva.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.