Press Enter / Return to begin your search.

0 thoughts on “10 eeppistä kokemusta maailmalta”

 1. Kieltämättä aika eeppisiä kuvia ja kokemuksia! 😉 Mieleenpainuvimpia olivat mielestäni Puolan Jeesus sekä Helsinki helikopterin kyydistä.

  Tuosta eeppinen-sanan käytöstä oli meilläkin joskus opiskeluaikoina puhetta kirjoittamisen tunnilla. Eräs kurssikaverini oli käyttänyt harjoituskolumnissaan sanaa ”eeppinen”, ja ainakin siinä yhteydessä se särähti omaan korvaan. En siis käyttäisi sitä lehtikielessä, mutta blogitekstissä… Miksipä ei, jos se kuuluu omaan puhekieleen!
  Kiva juttu, että avasit tässä hieman sanan etymologiaakin.

  1. Tätä tekstiä ei olisi koskaan syntynyt ilman, että erehdyin pyörittelemään eeppistä päässäni. En minäkään sitä tosin vakituisesti käytä enkä ujuttaisi lehtijuttuun. Yksittäinen eeppinen saattaisi särähtää korvaan jopa blogitekstissä, mutta tässä jutussa siis koko homman rakentui tuon sanan ympärille. Se sattuu kuvaamaan näitä hetkiä täydellisesti. 🙂

 2. Upeita hetkiä varmasti kaikki! Kiinnostava kyllä sanan etymologia. Käytän sanaa kyllä englanniksi arjessa, mutta suomeksi se ei oikein asetu suuhuni, en ole ehkä koskaan ajatellut sen käyttöä kummemmin.

  1. Jooh, englanniksi ’epic’ on jopa ylikäytetty – ainakin niissä opiskelijapiireissä, joissa minä olen hengaillut. Suomessa eeppisessä on ehkä vähän semmoinen sävy, että tässä nyt väkisin valitaan erikoisempaa sanaa käyttöön. Tosin voihan se joillakuilla kuulua sanavarastoon jo niin vahvasti, että eeppinen tulee suusta spontaasti, kun tilanteeseen sopii. Mene ja tiedä.

 3. Mongolian eeppisestä pariviikkoisesta olen kyllä hieman kateellinen, se on juuri nyt yksi mun isoista haaveista. Transsiperialla itään, silkkitietä pitkin takaisin länteen – siinä olisi mun täydellinen reissu just nyt. Kiva idea muutenkin tämä postaus! Jeesus-patsaskuva on myös makea. Pyöräilijät muutenkin on jostain syystä tosi kuvauksellisia kaikissa reissukuvissa, kumma juttu.

  1. Tämä oli tämmöinen spontaani idea, joka tuli mieleen, kun pohdin Instaan heittämiäni reissukuvia yhdistävää tekijää. 🙂

   Vau, Trans-S + silkkitie vasta olisikin reissujen reissu! Olen varma, että vielä toteutat sen jonakin päivänä.

 4. Tuo Mongolia kolahti kohdalle minullakin, sinne olisi kova hinku. Ehkä vielä joskus… Ja eeppinen sana on täälläkin käytössä samaan tapaan kuin englannissa, mutta aika harkiten ja yleensä jos juttuun liittyy jotain ”ekstraa”, kuten parin viikon takaisella hiihtoreissulla missä kaikki ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Aiheesta kehkeytyi muuten keskustelu britti-mieheni kanssa, ja hän mainitsi kanssa että englannissa epic-sanan käyttö alkaa olla aika peruspuuroa. Vähän niin kuin ”awesome” jenkeissä. Ei ehkä nyt ihan mutta melkein!

  1. Mä aion mennä Mongoliaan vielä joskus uudestaan. Käsittämättön upea maa… Tuon epicin käytön englannissa olen pistänyt merkille FB:ssa. On todella tavallinen, jopa ylikäytetty! Kiva että keskustelitte aiheesta. 🙂

 5. Jestas tuota patsasta. Eipä kyllä ole käynyt edes mielessä, että Puolasta löytyy moinen! Myös Mongolian dyynit ja pulahdus Baikaliin on vähintäänkin eeppistä 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Good morning from #Meltwatersummit Helsinki.
•
•
•
•
#helsinki #biorex #ig_finland #lasipalatsi #stadi #postitalo #panunmatkat #cityscape #visitfinland #visithelsinki #suomiretki #ourfinland #colors_of_day #ig_shotz #special_shots #rajala100teos #valokuvaus #rajala100 #withgalaxy #lightroomhdr #lightroom #samsunggalaxy #galaxys8
 • Meet tram #150 in Helsinki, also known as ”Ludde”. It was built in 1967 and nowadays it serves as a charter vehicle.
•
•
•
•
#helsinki #hakaniemi #ig_finland #panunmatkat #tram #trams #spora #raitiovaunu #ratikka #cityscape #visitfinland #visithelsinki #suomiretki #ourfinland #colors_of_day #ig_shotz #special_shots #rajala100teos #valokuvaus #rajala100 #withgalaxy #lightroomhdr #lightroom #samsunggalaxy #galaxys8
 • The famous Double M in Leipzig. It’s the symbol of the Leipzig Trade Fair (Leipziger Messe). MM is over 100 years old, and it has survived the war and the times of the GDR.
 • My kids and the sunset.
•
•
•
•
•
#helsinki #myllypuro #alakivenpuisto #sunset #auringonlasku #withgalaxy #samsungs8 #ig_finland #panunmatkat #landscape_lovers #landscapephotography #fantastic_earth #landscape_captures #visitfinland #visithelsinki #suomiretki #ourfinland #colors_of_day #ig_shotz #ourplanetdaily #landscapehunter #special_shots #mtvsaa #ylesaa #sunset_pics
 • It’s Valentine’s day and I can feel spring.
•
•
•
•
•
#ystävänpäivä #valentinesday #espoo #aaltoyliopisto #shotoniphone #lightroomhdr #lightroom #ylesaa #mtvsaa #iphone8plus #ig_finland #panunmatkat #landscape_lovers #landscapephotography #fantastic_earth #landscape_captures #ic_landscapes #sunlight #morning #cityscape #colors_of_day #ig_shotz #ourplanetdaily #landscapehunter #special_shots
 • -17 °C outside and I wanted to take a picture which shows it.
•
•
•
•
•
#ig_finland #earthpix #panunmatkat
#cars #lights #traffic #liikenne #ylesaa #mtvsaa #canonstories #canonsl2 #canon200d #espoo #jaw_dropping_shots #special_shots #visualsofearth #theimaged #lensbible #nofilter #nofilterneeded #trafficjam #rushhour #cityscape #urban #colors_of_day

lepanu @ Instagram