Aika vekkuleita nuo puolalaiset pääsiäispuput

Ollessani Erasmus-vaihdossa Puolassa pääsiäinen tiesi pidempää lomaa opinnoista. Pääsiäisviikon vietinkin interreilaamassa Saksassa, Itävallassa ja Sloveniassa. Täysin ohi ei puolalainen pääsiäinen kuitenkaan minultakaan mennyt, sillä pääsiäispupuja ei yksinkertaisesti voinut olla huomaamatta Poznanin katukuvassa.

Stary Browar -kauppakeskuksen pupujen armeija oli valloittanut erityisen näyttävästi.

Aika vekkuleita nuo puolalaiset pääsiäispuput Aika vekkuleita nuo puolalaiset pääsiäispuput

Aika vekkuleita nuo puolalaiset pääsiäispuput

Kadulla tuli puolestaan vastaan suurikokoisin tapaamani pääsiäispupu.

Aika vekkuleita nuo puolalaiset pääsiäispuput

Vaikka en pääsiäistä Puolassa viettänytkään, sain lyhyen kosketuksen puolalaisiin pääsiäisperinteisiin vaihto-opiskelijoille järjestetyssä tilaisuudessa. Adam Mickiewicz -yliopiston komeassa Lubrański-salissa kuuntelimme muutaman puheen ja pääsimme nauttimaan paikallisista pääsiäisherkuista. Kuvia otin tuossa tilaisuudessa harvinaisen vähän, mutta erikoisen suklaalampaan tajusin sentään ikuistaa parin yleiskuvan ohella.

Aika vekkuleita nuo puolalaiset pääsiäispuput Aika vekkuleita nuo puolalaiset pääsiäispuput Aika vekkuleita nuo puolalaiset pääsiäispuput