Euroopan edullisimmat luksushotellit – Varsovan erikoisuuksia 3

Hotels.comin selvityksen mukaan Euroopan halvin luksusmajoitus on tarjolla Varsovassa. Omat kokemukseni vahvistavat asian.

Kauppalehti uutisoi viime keväänä Hotels.comin hintaindeksivertailusta, jonka mukaan Euroopan halvimmat luksusyöt löytyvät Varsovasta 82 euron keskihintaan. Omien kokemusteni pohjalta tulosta ei ole syytä epäillä: olen kahdesti yöpynyt huippuedullisesti Varsovan viiden tähden hotelleissa.

Varsovan edullisen luksusmajoituksen taustalla on paitsi kova hotellikilpailu myös kaupungin majoitustarjonnan jyrkkä jakautuminen luksukseen ja budjettiin. Kaupungin kokoon nähden keskitason hotelleja on vähän, mutta valtavia luksusluokan hotellitorneja löytyy sitäkin enemmän. Lisäksi budjettimajoitus on myös suosittua. Luksushotellit kilpailevat keskenään rajusti ja myyvät etenkin viikonloppuöitä halvalla saavuttaakseen riittävän korkean käyttöasteen; arkisin majoittuvilta bisnesasiakkailta voidaan sitten nyhtää kovempaa hintaa.

Parhaan hinnan saamiseksi suosittelen ensin luomaan yleiskatsauksen Varsovan majoitustarjontaan esimerkiksi Booking.comin tai Hotels.comin kautta ja sitten suuntaamaan hotellien omille sivuille, jotka saattavat tarjota vielä halvemman hinnan – etenkin jos suostuu maksamaan huoneen ennakkoon. Yleisesti en suosittele ennakkomaksua, mutta jos lennot on jo ostettu ja ennakkomaksu takaa edullisimman hotellin, tarjoukseen kannattaa hyvillä mielin tarttua.

Itse olen yöpynyt Varsovan hotelleissa kolmesti, joista kaksi kertaa on edustanut luksustasoa. Toukokuussa 2010 yövyin tyttöystäväni kanssa Hiltonissa hintaan 64 €/yö aamiaisineen. Tammikuussa 2011 toistimme tempun ja majoittauduimme Sofitelissa 58 euron hintaan. Kolmas majoittumiskertani oli lokakuussa 2010 keskitason hotelli Hetmanissa, joka sijaitsee pahamaineisella mutta kiehtovalla Pragan alueella. Tällöin maksoin yöstäni 48 €, mutta kahdelta henkilöltä hinta olisi ollut hieman korkeampi. Esimerkki havainnollistaa hyvin sitä, että Varsovassa muutaman kympin lisäpanostuskin riittää nostamaan majoituksen tason keskitasosta luksukseen.

Varsova-Hilton-Puola
Varsovan Hiltonissa nukuimme 20. kerroksessa. Hotellista löytyi myös muun muassa täysiverinen uimahalli.

Varsova on siis erinomainen tavanomaista tasokkaamman majoituksen kokeilemiseen. Etenkin Varsovaan suuntaavien parien kannattaa hyödyntää edullinen luksusmajoitus, sillä lähes kaikilla viiden tähden hotelleilla on kylpyläosasto, jonka käyttö takaa upeat mahdollisuudet rentoutumiseen ja romantiikkaan. Eikä huoneiden ylellisestä varustelutasosta ja noin 30 neliömetrin koosta haittaakaan ole.

Lopuksi vielä plus-/miinuslistaus Varsovassa kokemistani hotelleista:

Hetman ***

+ Iso ja puhdas huone, ilmainen langaton netti sekä hyvä aamiainen (mm. rahka- ja juustotäytteisiä pannukakkuja).

+ Sopii siistiä ja tasokasta perusmajoitusta etsivälle matkailijalle, etenkin yksin matkaavalle hyvä valinta. Samoin Pragan alueesta kiinnostuneen ykkösvalinta.

– Ei ydinkeskustassa  – sijainnin vuoksi ei yöeläjän paras valinta. Ei kylpyläosastoa eikä kuntosalia.

Hilton *****

+ Suuri, runsaasti varusteltu huone huipputasoisella kylpyhuoneella, jossa muun muassa sekä erillinen suihku että amme.

+ Mahdollisuus näköalaan (26 kerrosta, saimme huoneen 20. kerroksesta).

+ Erinomaiset kuntoilu- ja kylpylätilat (täysiverinen kuntosali ja uimahalli) sekä hyvä aamiainen.

– Sikahintainen netti.

– Sijainti ei ydinkeskustassa.

– Aamiaisella tee ei vastannut odotuksia (peruspussiteetä).

Sofitel *****

+ Lyömätön sijainti ydinkeskustassa lähellä nähtävyyksiä ja ravintoloita.

+ Suuri huone, ilmainen langallinen netti ja paras vuode, millä olen koskaan nukkunut.

+ Tunnelmallinen ja romanttinenkin kylpylätila.

– Aamiaisen sisältäviä tarjouksia on vähän. Aamiainen todella kallis, mutta toisaalta lähellä on runsaasti kahviloita ja ravintoloita toisin kuin Hetmanin ja Hiltonin luona.

– Kylpyhuone häviää Hiltonille.

Euroopan edullisimmat luksushotellit – Varsovan erikoisuuksia 3

Posted by:Panu / Panun matkat

2 replies on “Euroopan edullisimmat luksushotellit – Varsovan erikoisuuksia 3

  1. Nyt nämä sun Puolan suosittelut tulevat enemmän kuin tarpeeseen, sillä toivon että olen juurikin tuolla reilun kuukauden kuluttua! Katselin itse juuri bookingista hotelleja ja totesin nuo halvat hinnat. Yleensä olen niitä ihmisiä, jotka nukkuvat budjettimajoituksissa, mutta nyt ajattelin kyllä valita jonkun laadukkaan ja hemmotella itseäni. 🙂

    1. Joo, Puola on hyvä kohde kokeilla luksusmajoitusta halvalla! Olen hieman seurannut hintojen kehitystä maassa, mutta en nyt kovin aktiivisesti. Kiva tietää, että luksusmajoituksen hintataso on pysynyt edullisena!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.