Panun matkat 3.0

  • Panun matkat 1.0, Blogger, 2/2011–5/2011
  • Panun matkat 2.0, Rantapallo, 5/2011–11/2013
  • Panun matkat 3.0, Panunmatkat.com, 12/2013–

Välillä minusta tuntuu edelleen siltä kuin kaikki olisi tapahtunut eilen. Päivä, jolloin muutin Puolasta takaisin Suomeen. Päivä, jolloin päätin aloittaa bloggaamisen. Päivä, jolloin toimittajaidentiteettini rinnalle astui uusi bloggaajaminä. Panun matkojen Panu. Ja myöhemmin toisaalla Herra Sulhanen.

Gobi Sand Dunes
Mongolian hiekkadyyneillä 2009.

Oikeasti aloitin kohta kolme vuotta sitten. Ensin oli vain muisti täynnä kokemuksia ja kiintolevy pullollaan kuvia. Ja halu tarinoida. Halu kirjoittaa, halu näyttää kuvia ja videoita. Halu tulla joksikin.

Ja jotain minusta on tullutkin. Olen löytänyt upean tavan käsitellä matkamuistoja, muistoja 18 maasta ja 100 kaupungista. Olen myös tutustunut moniin kanssabloggaajiin. Aloittaessani en olisi arvannut, kuinka paljon ihmisiä opin tuntemaan bloggaamisen ansiosta, kuinka yhteisöllistä bloggaaminen voi olla.

Wiktorowo
Puolan Erasmus-opiskelijoiden leirillä 2010.

Bloggaustyylini on tietenkin hieman jalostunut matkan varrella, mutta ydinajatus on pysynyt: tiedon yhdistäminen omiin kokemuksiin. Ilolla olen tervehtinyt sitä, että tekstejäni luetaan, että jakamani matkakokemukset ja -vinkit voivat hyödyttää muita reissaajia.

Kokemus-tietoperustainen lähestymistapani on myös selvästi onnistunut. Panun matkat nimittäin sijoittui Cisionin suosituimpien matkablogien listalla peräti kahdeksanneksi viime heinäkuussa. Silloin ällistyin – enkä edes osannut kirjoittaa saavutuksesta. Mainitsin siitä vain blogini Facebook-sivulla.

Boca do Inferno
Auringonlasku Portugalin Boca do Infernolla 2012.

Vaikka blogini sisältää jo lähemmäs 200 kirjoitusta, reissumuistojeni purkaminen on oikeastaan vasta alussa. Niin monta matkaa on vielä pukematta sanoiksi. Nyt tuo projekti jatkuu uudessa osoitteessa, oman domainin alla täällä Panunmatkat.comissa.

Niin uudet kuin vanhat lukijat, lämpimästi tervetuloa johdollani virtuaalimatkalle Puolaan ja muualle!

Panu Lempiäinen

P.S. Rantapallolle suuri kiitos erinomaisesta blogikodista ja mukavasta blogiyhteisöstä. Oli ilo blogata teillä kaksi ja puoli vuotta!