Press Enter / Return to begin your search.

0 thoughts on “Itä-Puolan maanteitä pitkin Zamośćiin”

 1. Hieno kirjoitus Panu! Ja komeita kuvia. Nämä yhdessä nostattavat reissufiiliksiä toukokuun Puolan reissulle, kiitos siis nojatuolimatkasta ja innostuksesta!

 2. Oikein mielenkiintoinen postaus Panu! Minulla on selittämätön innostus Puolaa kohtaan, olen siellä muutaman kerran käynyt mutta tätä innostusta selittää parhaiten puolalaiset ystäväni. UK:ssahan on tunnetusti paljon puolalaisia ja kurssikaverini Glasgowssa olivat suurelta osin Puolasta. He saivat minut ihastumaan tähän maahan ja heidän takiaan siellä kävin. Lontoossa nykyään puolalaiset ravintola ovat suosikkejani, mutta tietenkin toiveissa olisi maistaa oikeaa puolalaista ruokaa Puolassa taas pian. Voisin melkein väittää että Puola on Euroopan aliarvostetuimpia maita.

  1. Puolalla on mystistä vetoimaa. 🙂 Kun itse asuin Puolassa, jokainen tuntui tuntevan ainakin jonkun, joka on/oli ollut Englannissa töissä. Tosin jo silloin 2010-2011 oli aavistuksen havaittavissa muuttoliikettä takaisinpäin. Ainakin sellainen vaikutelma minulle jäi, mutta ei tämä nyt mitään faktatietoa ole. Poznanin yliopistossa historian professorimme puolestaan aina jaksoi vitsailla siitä, että puolalaiset ovat läsnä kaikkialla maailmassa, koska heitä on vuosien saatossa lähtenyt miljoonittain muualle.

   Tuosta aliarvostuksesta olen samaa mieltä. Puola nähdään turhan usein jotenkin harmaana ja jopa hieman takapajuisena. No, ehkä itsekin aikaan ajattelin niin, mutta kun menin Puolaan, Krakovaan, ensimmäistä kertaa kesällä 2008, ällistyin. Puola veikin pysyvästi sydämeni. Hieno maa, paljon nähtävää ja erityisesti hienoja ihmisiä!

 3. Hienoa Panu! Vietin aikoinani vaihtarivuoden Varsovassa, ja se olikin oikea valinta! Yllättävästi oppii ääntämään puolaa suomen aksentilla. Ihmiset on…Wau… ainakin, jos vähän osaa kieltä. Nyt on tullut reissattua laivalla, junalla, l-koneella, viimeksi autolla pari kertaa halki maan. Nyt uskallan jo, 90-luvulla autolla ajo oli vielä mahdotonta, monestakin syystä

 4. Kiitos kommentistasi!

  Nuorten kanssa jouduin taistelemaan, että sain harjoitella puolaa. Halusivat aina puhua englantia… Parhaat keskusteluni puolaksi kävinkin vanhempien englantia taitamattomien miesten kanssa. 🙂 Ja kukaan ei olettanut, että ulkomaalaisena osaisin sanaakaan puolaa, joten vähäiselläkin kielitaidolla pääsi yllättämään. 🙂

  Ja voin vain kuvitella 90-luvun tilannetta liikenteessä….

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • ❄️🍂🤩
°
°
°
#xperia #takenwithxperia #meinxperia #xperia1 #syksy #syksynvärit #kuura #ruska #autumnvibes🍁 #autumncolors🍁  #helsinki #macrophotography #macro_vision #macro_captures_nature  #ylesaa #ylesää #mtvsaa  #panunmatkat #finland #suomi #visithelsinki #myhelsi
 • Today's sunset 🌇
°
°
°
°
#xperia #takenwithxperia #meinxperia #xperia1 #korkeasaari #helsinkizoo #sunset #sunset_pics #sunset_vision #auringonlasku #ylesaa #ylesää #mtvsaa  #panunmatkat #urban #cityscape #finland #suomi #visithelsinki #myhelsinki #landscapephotography #landscape_love
 • Wide angle in your pocket opens up new photography possibilities. I took this one with Sony Xperia 1.
•
•
•
•
#xperia #takenwithxperia #meinxperia #xperia1 #espoo #keilaniemi #crane #wideangle #truecolours #panunmatkat #urban #cityscape #finland #suomi #construction #landscapephotography #landscape_love
 • First August Monday in #Hakaniemenranta.
 • And we watched sunset...
•
•
•
•
•
#helsinki #myhelsinki #lightroomhdr #viikki #hallainvuori #itähelsinki #withgalaxy #summer #kesä #suomenkesä #visithelsinki #suomi #suomiretki #finland #artofvisuals #thisisfinland #visualsoflife #discoverfinland #ig_finland #visitfinland #panunmatkat #travelblog #matkablogi #ylesaa #mtvsaa #auringonlasku #sunset_pics #sunset_love #ifolor #kuvakisa
 • Orange tube + sunset #shotoniphone
•
•
•
•
•
#helsinki #myllypuro #mtvsaa #ylesaa #ig_finland #panunmatkat #lightroomhdr #landscape_lovers #landscapephotography #fantastic_earth #landscape_captures #ic_landscapes #visitfinland #visithelsinki #suomiretki #ourfinland #cityscape #auringonlasku #sunset #sunset_vision #sunset_pics #metropoliaamk @metropolia_uas

lepanu @ Instagram