Päivän muisto 27.7.

Kolme vuotta sitten vietin toistaiseksi viimeisen iltani Sarajevossa. Seuraavana päivänä tie vei jo Kroatiaan. Näin kesän 2010 suuri matkani Gdanskista Dubrovnikiin alkoi lähestyä loppuaan.

Matkani aikana vietin Sarajevossa kaksi muutaman päivän jaksoa; välissä vierailin Bosnian maaseudulla ja Mostarissa. Jo heti Sarajevoon saapuminen teki minuun suuren vaikutuksen, eikä kaupungin magiikka onnistunut päivien kuluessa hälvenemään. Pikemminkin päinvastoin. Sarajevon ainutlaatuista tunnelmaa ei voi sanoin täysin kuvata – se on yksinkertaisesti koettava itse. Vannoinkin palaavani kaupunkiin vielä joskus.

Viimeisen iltani Sarajevossa vietin vanhassakaupungissa. Kuppilat, basaarit ja ympäriinsä kuljeskelu viihdyttivät lämpimässä kesäillassa. Kuvasaldoni jäi tuona iltana niukaksi, mutta seuraavassa esitän joukon edustavimmat otokset.

Photo & Video Sharing by SmugMug

Posted by:Panu / Panun matkat

Puolassa asunut ja Trans-Siperian junaillut Panu intoilee Itä-Euroopasta ja lämpenee vähemmän tunnetuille matkakohteille. Matkalla tärkeitä ovat elämykset ja kokemukset: kosketukset paikalliseen kulttuuriin, tapahtumat, nähtävyydet ja hyvät näköalat. Pienen tytön isänä Panu arvostaa myös lähimatkailua ja tasokasta majoitusta.

Vastaa