Heinäkuun lopussa 2010 olin ollut jo kuukauden päivät reissussa. Itäisen Keski-Euroopan ja Balkanin kiertomatkan aloitin päätettyäni vaihto-opiskeluni Poznanissa. Lähtöpisteenä toimi Gdańsk, jonne matkasin tapaamaan Suomesta Puolaan lentänyttä tyttöystävääni. Matkasimme yhdessä läpi Puolan, Unkarin ja Serbian Bosniaan, jossa vietimme toista viikkoa vieraillen Sarajevossa, Mostarissa ja maaseudun pienemmissä paikoissa. Bosniasta matka jatkui vielä Kroatiaan bussilla.

Kuvan modernin Volvon kyytiin hyppäsimme tänä päivänä tasan vuosi sitten.

Bosniasta Kroatiaan

Balkanin upeat veivät sydämemme täysin. Viikkojen vieriessä Serbiassa ja Bosniassa emme voineet lakata ihastalemasta sinisten vesien, vehreiden kasvustojen ja jyrkkien korkeuserojen hallitsemia maisemia. Pitkä bussimatka Sarajevosta Dubrovnikiin jatkoi samalla linjalla, mutta kaikki tuntui vieläkin kauniimmilta. Kroatian lähestyessä saimme maisemabonukseksi meren, ja koska kyseessä oli reissun viimeinen etappi, oli maisemista nauttimisesta otettava kaikki irti.

Visuaaliset elämykset sekoittuvat myös jännitykseen, koska Balkanilla tiet kiemurtelevat kapeina mäkisessä ja jopa vuoristoisessa maastossa. Onneksi selvisimme turvallisesti perille, vaikka kahjo kroatilainen kaasuttelija meinasi Mersullaan ajaa kolarin bussimme kanssa. Tilanne oli todellinen läheltä piti -hetki, sillä törmäys olisi hyvin voinut suistaa meidät serpentiinitieltä alas mereen.

Perillä Dubrovnikissa vietimme kolme yötä ja nautimme pienestä rantalomasta reissun päätteeksi. Ensimmäisenä iltana kiipesimme kukkulalle ihailemaan vanhaakaupunkia iltavalaistuksessaan ja tunsimme saapuneemme maailman kauneimpaan kaupunkiin.

Dubrovnik matkablogi
Illaksi ehdimme Dubrovnikin häikäisevän kauniiseen vanhaankaupunkiin.

Bosniasta Kroatiaan bussilla – kuvia matkan varrelta

Bosniasta Kroatiaan
Bosnian huikeita maisemia huoltasematauolla kuvattuna.
Bosniasta Kroatiaan
Bosnian kauneutta bussin ikkunasta.
Bosniasta Kroatiaan
Nämä kuvan näkymät tulevat Bosnian teillä tutuiksi.
Bosnia uskonto
Näimme tällaisen kylän bussista. Bosnian rakennuskannassa ja kulttuurissa näkyy itämaisia vivahteita islaminuskon vuoksi.
Dubrovnik blogi
Vihdoin Dubrovnikissa. Näkymä majapaikkamme Villa Antean parvekkeelta.
Posted by:Panu / Panun matkat

<p>Puolassa asunut ja Trans-Siperian junaillut Panu intoilee Itä-Euroopasta ja lämpenee vähemmän tunnetuille matkakohteille. Matkalla tärkeitä ovat elämykset ja kokemukset: kosketukset paikalliseen kulttuuriin, tapahtumat, nähtävyydet ja hyvät näköalat. Pienen tytön isänä Panu arvostaa myös lähimatkailua ja tasokasta majoitusta.</p>

5 replies on “Bosniasta Kroatiaan

  1. Löysin googlella tämän vanhan jutun. Nuo maisemat ovat tuskin muuttuneet miksikään. Kertakaikkisen upeita!

    1. Kiitos! Matkablogijutut ovat usein varsin ajattomia. Kiva että kommentoit. Toivottavasti myös muut juttuni kiinnostavat!

Vastaa