Kun illat pimenevät ja sumu valtaa kadut, minä kaipaan Puolaan. Joka syksy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKaksi syksyä ehti jo kulua ilman Puolaa. 2012 eivät riittäneet rahat, 2013 eivät vapaapäivät.

Poznan Ostrow Tomski

Nyt esteitä ei ole ja pääsen matkaan. Kutsuttuna. Häävieraana. Laukkuun pakkaan puvun ja parasta Suomesta: Aalto-maljakon ja Fazerin makeisia.

Poznanin vanhankaupungin aukiolla

Hyvä ystäväni Piotr avioituu kuvan kirkossa Poznanissa lauantaina 20. syyskuuta. Perille saavun edellisenä päivänä Berliinin kautta. Lento vaihtuu minulle tuttuun tapaan junaksi.

Kirkko Poznanissa

Poznanissa yövyn kolme yötä ja lennän maanantaiaamuna 22. päivä Varsovaan. Ehdin tehdä Tallinna-tyyppisen päiväretken ennen illan paluulentoa Helsinkiin.

Varsovan vanhakaupunki

Poznanissa osallistun lauantaina vihkimiseen, mutta hääparia pääsen juhlimaan vasta ystävien tilaisuudessa sunnuntaina; lauantai on varattu sukulaisille. Lech Poznanin jalkapallo-ottelu Poznanin stadionilla täyttänee lauantai-illan tyhjiön. Aikaa jää myös kahviloille, ravintoloille ja kaupoille sekä tietysti valokuvaukselle.

Lech Poznanin stadion

Berliini, Poznan ja Varsova. Häät ja vanhoja tuttuja. Jalkapallo-ottelu. Puolalaista ruokaa ja juomaa. Tuskin maltan odottaa.

Poznanin vanhakaupunki
Yli kahden vuoden tauon jälkeen tallustelen taas kuvankauniin Poznanin kaduilla.
Posted by:Panu / Panun matkat

9 replies on “Häihin Puolaan

  1. Mahtavalta kuulostaa! Ei vain se, että pääset reissaamaan mielenkiintoisissa kaupungeissa vaan myös se, että pääset samalla osallistumaan ystävän juhlaan. Hauskaa matkaa jo nyt 🙂

    1. Niinhän siellä on! 🙂 Vuosi on tullut Poznanissa asusteltua. Olen ehkä puolueellinen sanoessani, että Poznan on ehdottomasti Puolan parhaita kaupunkeja ja todellinen matkailulöytö!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.