Massiivisten rakennusten Varsovassa urbaani syke vaimenee vanhassakaupungissa. Täällä autot eivät häiritse ja sympaattisten, värikkäiden talojen reunustamia katuja on ilo kulkea. Kävelyn lomassa pysähtyy mielellään jossakin alueen kahvilassa tai ravintolassa. Erityisesti kylminä iltoina suosittelen piipahtamaan Same Fusy -nimisessä teehuoneessa, jossa kuppi kuumaa nautitaan kynttilänvalossa punatiiliseinäisessä kellarissa.

Same Fusy – tunnelmallinen teehuone Varsovassa

Same Fusyyn laskeudutaan pitkin kapeita portaita. Ensivaikutelmassa aistii lämpöä, rauhaa ja aromaattisia tuoksuja, jotka ovat sekoitus yli 100 teelaadusta ja lukuisista palavista kynttilöistä. Perusketjukahvilan hektisestä olemuksesta ei näy jälkeäkään. Ihmiset eivät näpyttele läppäreitä tai kännyköitä vaan juttelevat ystävien kanssa tai viettävät romanttisia hetkiä rakkaansa seurassa. Jotakuta voi häiritä taustalla soiva kansanmusiikki, mutta minä koen sen vain lisäävän tunnelmaa.

Same Fusy – tunnelmallinen teehuone Varsovassa
Käyn vaimoni kanssa vapaaseen nurkkapöytään. Menu – paksukantinen kirja – tuodaan nopeasti, ja silmäni alkavat tutkia sisustusta, joka puolalaiseen tapaan on yksityiskohdiltaan runsas. Erilaista esineistöä riittää, mutta tärkein tunnelmantekijä on kynttilänvalo, joka saa punatiiliseinät hehkumaan kellertävinä, hieman mystisinä.

Same Fusy – tunnelmallinen teehuone Varsovassa

Paikka on pieni, ja muita asiakkaita ollaan niin lähellä, että heidän puheensa kuulee. Silti omassa nurkkapöydässäni tunnen olevani rauhassa, koska katsekontakia muihin teenjuojiin ei ole. Tietysti asiaa auttaa myös se, etten ymmärrä puolankielisestä puheesta kaikkea; kielitaitoni on vielä kaukana sujuvasta.

Same Fusy – tunnelmallinen teehuone Varsovassa
Same Fusy sulattaa vannoutuneenkin kahvinjuojan sydämen.

Tee tarjoillaan vanhanaikaisesta metallipannusta. Vaikka en normaalisti käytä sokeria teessä, täytyy täällä kokeilla erikoisia värillisiä sokeripaloja, joita tuodaan kylkiäisenä. Kuumaa, erinomaista teetä siemaillessani päivän nopeatempoinen nähtävyys- ja shoppailukierros väistyy ajatuksissani taka-alalle. Täällä on helppo rentoutua, ja tänne vielä tulen uudestaan Varsovassa.

Same Fusyn löydät vanhankaupungin välittömästä läheisyydestä osoitteesta Nowomiejska 10. Samassa rakennuksessa omistajat pyörittävät myös samannimistä kahvilaa sekä italialaista Na prowincji -ravintolaa, jota voin myös suositella. http://www.samefusy.pl

Posted by:Panu / Panun matkat

3 replies on “Same Fusy – Varsovan tunnelmallisin teehuone

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.