Press Enter / Return to begin your search.

35 thoughts on “Matkakirjoittamisen salat auki”

 1. Kiitos tästä raportista Panu! Harmitti, kun en itse päässyt paikan päälle kuulemaan näin hienoja puhujia ja inspiroitumaan uusista kirjoitusideioista, mutta onneksi tämän koosteen kautta välittyi monta hyvää ja olennaista seikkaa 🙂

 2. Kiitos tästä kirjoituksesta, tästä sai paljon irti! Etenkin tuo kliseiden välttäminen ja tarkentavien kysymysten esittäminen itselle jo kirjoitusvaiheessa…

  Kuvasin itse reilun vuoden pelkällä kiinteäpolttovälisellä linssillä, mutta olen sittemmin siirtynyt takaisin zoomiin. Suurin syy taitaa olla, että kuvaan nykyään niin paljon luonnossa, ja zoomi nyt vaan on aika välttämätön jos haluaa saada lähikuvia eläimistä. Sen lisäksi maisemakuvauksessa laajakulmalinssi on ehdoton ja kulkee aina mukana vuoristossa.

 3. Kiitos todella paljon tästä tiivistyksestä :). Harkitsin paikalle tulemista moneen otteeseen, mutta se vain jotenkin jäi, joten on hienoa päästä kuulemaan, millaista siellä oli. Hyviä ja inspiroivia vinkkejä :).

 4. Erinomainen kooste! Tässä oli paljon hyviä tipsejä. Harmi, kun ei itse päässyt osallistumaan. Seurasin kyllä Twitteristä tilaisuuden antia.

 5. Kiitos Panu taas inspiraation ja informaation jakamisesta. Tosi hyviä neuvoja aloittelevalle bloggaajalle ja valokuvauksen harjoittelijalle.

 6. Hieno kooste eilisestä. Aioin jo eilen tulla nykimään hihasta ja kehumaan blogiasi, mutta kiire yllätti lopuksi. Upeaa sisältöä ja huikea ulkoasu!

 7. Kiitoksia Panu hyvästä koosteesta. En itse päässyt töiden takia täältä Itä-Suomesta asti sinne raahautumaan, niin kiva oli lukea keskeisiä käsiteltyjä asioita. Tuttuja asioita, kunhan osaisi vielä omassa blogissakin hyödyntää! 🙂

  1. Jep, kirjoittamisessahan tuppaa aina olemaan niin, että hyvät säännöt ja käytänteet ovat jossakin mielessä, mutta ne unohtuvat herkästi käytännössä. Siksi on hyvä muistuttaa itseään perusvinkeistäkin aika ajoin.

 8. Hyviä vinkkejä. kaikki bloggaajat vois opiskella itkosen tekstiä ja pyrkiä siihen sujuvuuteen ja todella unohtaa a) turhanpäiväiset kuvat ilman mitään kuvatekstejä ja b) sen minä, minä ja minä -jutun ja c) lentokonejutut niin blogien luettavuus olisi aivan toista luokkaa. Kiitos Itkos-vinkistä 🙂

 9. Lostava kooste, jota oli mukava lukea! Todella hyviä vinkkejä ja harmittaa, etten itse päässyt eilen paikalle kun olin koko päivän kiinni toisessa tilaisuudessa, jossa meillä tosin myöskin puhujana oli Arman, ja näyttää siltä, että samoista asioista olemme kuulleet: uteliaisuus, uskallus ja sinnikkyys!

 10. Minäkään en töiden takia päässyt paikalle, mutta tästä sun jutusta onneksi irtosi muutama ajatus, joita täytyy tarkkailla omien juttujeni osalta.

 11. Kiitos hyvästä koosteesta ja vinkeistä, Panu. Minäkin kuulun niihin, jotka olisivat palaneet halusta päästä paikalle, mutta työt estivät osallistumisen. Toivottavasti näitä järjestetään lisää – ja pian! 🙂

  1. Jutussasi näkyy toimittajan näkökulma. Itse esimerkiksi sivuutin pitkälti haastattelut ym. sisällön, joka ei ole niin relevanttia bloggaajalle. Tietysti bloggaaja voi ”kasvaa” toimittajaksi, eli hyvä että toit tuon puolen esiin. Itselleni toimittajataustaisena juttujen tarjoamainen ym. kuviot ovat selviä, mutta etenkään aloittelijoille eivät. Paras vinkki onkin se – voi yleistää muihinkin lehtiin – että helpointa on saada juttuja läpi vakipalstoille, joissa juttujen kaava on sama. Ja sitä kautta voi sitten osoittaa olevansa hyvä tekijä.

 12. Jes! Loistava kooste, tätä juuri kaipasinkin! Pirkon jutun luinkin jo ajat sitten, mutta tänne löysin tieni ensi kertaa vasta nyt. Harmitti kun en päässyt paikalle, mutta siihen sataan euroon olisi tullut lisää parintonnin lentojen hinnat. Paljon hyviä vinkkejä! Itse olen vasta viime aikoina alkanut kirjoittaa blogia sitä ajatellen, että joku saattaisi sitä jopa lukea. Eli näistä neuvoista sain paljon apua ja inspiraatiota, kiitos!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • ❄️🍂🤩
°
°
°
#xperia #takenwithxperia #meinxperia #xperia1 #syksy #syksynvärit #kuura #ruska #autumnvibes🍁 #autumncolors🍁  #helsinki #macrophotography #macro_vision #macro_captures_nature  #ylesaa #ylesää #mtvsaa  #panunmatkat #finland #suomi #visithelsinki #myhelsi
 • Today's sunset 🌇
°
°
°
°
#xperia #takenwithxperia #meinxperia #xperia1 #korkeasaari #helsinkizoo #sunset #sunset_pics #sunset_vision #auringonlasku #ylesaa #ylesää #mtvsaa  #panunmatkat #urban #cityscape #finland #suomi #visithelsinki #myhelsinki #landscapephotography #landscape_love
 • Wide angle in your pocket opens up new photography possibilities. I took this one with Sony Xperia 1.
•
•
•
•
#xperia #takenwithxperia #meinxperia #xperia1 #espoo #keilaniemi #crane #wideangle #truecolours #panunmatkat #urban #cityscape #finland #suomi #construction #landscapephotography #landscape_love
 • First August Monday in #Hakaniemenranta.
 • And we watched sunset...
•
•
•
•
•
#helsinki #myhelsinki #lightroomhdr #viikki #hallainvuori #itähelsinki #withgalaxy #summer #kesä #suomenkesä #visithelsinki #suomi #suomiretki #finland #artofvisuals #thisisfinland #visualsoflife #discoverfinland #ig_finland #visitfinland #panunmatkat #travelblog #matkablogi #ylesaa #mtvsaa #auringonlasku #sunset_pics #sunset_love #ifolor #kuvakisa
 • Orange tube + sunset #shotoniphone
•
•
•
•
•
#helsinki #myllypuro #mtvsaa #ylesaa #ig_finland #panunmatkat #lightroomhdr #landscape_lovers #landscapephotography #fantastic_earth #landscape_captures #ic_landscapes #visitfinland #visithelsinki #suomiretki #ourfinland #cityscape #auringonlasku #sunset #sunset_vision #sunset_pics #metropoliaamk @metropolia_uas

lepanu @ Instagram