”Ei kannattaisi ostaa valmiiksi paloiteltua lihaa”, mietin poistaessani kalvoja porsaan ulkofileepalasta Turun ruokamessuilla. Yleisö katselee näytöille, kamera seuraa kankeaa veitsen käyttöäni. Menossa on Bloggisota, Kokkisodan muunnos, jossa bloggaajat kilpailevat kolmen hengen tiimeissä. Ideana on valmistaa annetuista raaka-aineista mahdollisimman kekseliäs annos 20 minuutissa.

Lavalle minut on kuulutettu ”maamme eturivin ruokabloggaajana”. Kokeneena esiintyjänä en jaksa hätkähtää yllättävää statusta, vaikka lihanleikkaustaitoni ei taatusti tee sille oikeutta. Kasvoni pääsen pelastamaan, kun juontajina toimivat turkulaiset julkkiskokit – Aki Wahlman ja Antti Vahtera – saapuvat haastattelemaan.

”Ruokahan on tärkeä osa matkailua. Aihe kiinnostaa, koska ruokakuvat tuovat esteettisen vivahteen matkablogiin. Lihan leikkaaminen on kuitenkin jäänyt vähälle…”

Lihan käsittely sujuu niin ja näin, mutta mikrofoniin puhuminen vie mukavuusalueelleni. Yleisölle jutustelu buustaa kokkaustani ja saan kuin saankin leikattua fileepalasta kalvottomat pihvit. Rutkasti voita pannulle ja ei kun paistamaan!

Kuva: Visit Turku / Maija Ryyppö

Samaan aikaan tiimini kaksi muuta jäsentä – Virve ja Santsikupin Riikka – ovat käsitelleet ja kypsyttäneet kasvikset ja sienet. Paistaessani kääntelen pihvejä turhan useasti, mutta lopputuloksesta tulee hyvä.

Virven visuaaliset ideat takaavat annoksen näyttävyyden. Pihvit pääsevät lepäämään kyssäkaali-papupedille ja saavat seurakseen kermaista kantarellikastiketta. Vielä valkosipulia ja mausteita. Se on siinä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yleisöäänestyksessä tiimini ei korjaa voittoa, mutta tätä suoritusta ei tarvitse hävetä. Olen lopputuloksesta aidosti ylpeä. Mieleeni nousevat Arman Alizadin sanat taannoiselta matkakirjoittamisen kurssilta: ”Pitää heittäytyä ja olla sinnikäs. Välillä syntyy kuraa, välillä helmiä. Pääasia on, että kokeilee ja tekee.”

Minä heittäydyin, kokeilin ja tein. Se palkittiin. Kiitos tästä kokemuksesta Visit Turku!

Antti Vahtera ja Aki Wahlman.
Kuva: Visit Turku / Maija Ryyppö

Yhteistyössä Visit Turku, Turun ruoka- ja viinimessut sekä Turun kaupunki. Vierailin kutsuttuna bloggaajana ruokamessuilla lokakuussa 2015. Artikkelikuva: Maija Ryyppö.

Posted by:Panu / Panun matkat

One thought on “Hetkeni ruokabloggaajana – Turun ruokamessujen bloggisota

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.