Tältä näyttää uudistunut Silja Serenade

Tallink Silja on remontoinut laivojaan ja kutsunut sosiaalisen median sisällöntuottajia tutustumaan uudistuksiin. Viime keväänä kävin pyörähtämässä kasvojenkohotuksen kokeneella Silja Symphonylla, ja tänä viikonloppuna oli vuorossa sisaralus Silja Serenade, jolle remontti oli jo toinen parin vuoden sisään.

Silja Serande Promenade

Tutustumiskierros ei ollut vanhan kertausta, sillä tämänkertainen remontti on jatkoa edelliselle, jonka tuloksiin tutustuin jo Symphonylla. Vastaavia uudistuksia muuten tehdään Symphonyyn paraikaa, ja tammikuun lopussa sekä Serenade että Symphony risteilevät Itämerellä yhtäläisessä loistossa.

Uudet DeLuxe- ja Family-hytit

Tämänkertaisen kierroksen parasta antia olivat hyttiesittelyt. Laivan kaikki 60 DeLuxe-hyttiä on uudistettu täysin. Lisäksi kaikille Family-hyteille on tehty pintaremontti, ja 10 Family-hyttiä on tyylitelty Muumi-teemalla.

Muumi-hyteissä pidin tilantunnusta ja olen varma, että sisustus iskee useimpiin lapsiin. Ajatuksissani näin oman tyttäreni sanovan innostuksen vallassa: ”Katso, isä, täällä on muumeja. Oh ja Nuuskamuikkunen!”

Klikkaa kuvat galleriatilaan ja näet ne suurempina.

Laivalla yöpymistä vaativa risteily ei kovin helposti innosta minua, sillä mielikuvissani hytit ovat enemmän tai vähemmän kulahtaneita. DeLuxe-luokassa nuhruisuudesta ei näy remontin jälkeen vilahdustakaan. Tämä hyttiluokka toi mieleeni ennemmin hotellihuoneen kuin laivahytin. DeLuxea kolutessani ajattelinkin, että täällä haluan vielä yöpyä.

Silja Serenade Deluxe hytti
Deluxe-hytti, jonka kunnolliseen taltioimiseen iPhonen linssi ei ollut tarpeeksi laaja.

Selvästi ajatukseni luettiin, koska kierrokselle osallistuneiden kesken arvottiin DeLuxe-risteily. Ja kuten taisitkin jo arvata, onnetar suosi minua. Jippii, Tukholma kutsuu siis 10 vuoden tauon jälkeen. On hienoa saada edes pieni reissusuunnitelma vyölle. Vaihdoin nimittäin hiljattain työpaikkaa ja matkasuunnitelmani menivät jäihin.

Silja Serenade Panun matkat
Voittajan malja.

Uudet ravintolat: Fast Lane ja Coffee & Co.

Hyttitutustumisten lisäksi maistelin muun muassa uusien ravintoloiden tarjontaa. Fast Lane tarjoaa amerikkalaistyyppistä pikaruokaa gourmet-vivahteella. Ravintola on auki myös yöaikaan, mikä on hyvä uutinen bilehirmuille. Coffee & Co. taas on tarjonnaltaan monipuolinen kahvila, joka henkii urbaania 2010-luvun tunnelmaa. Oheiset kuvat puhukoot puolestaan.

Klikkaa kuvat galleriatilaan ja näet ne suurempina.

Oletko sinä risteillyt tai haluaisitko risteillä uudistuneilla Siljan laivoilla?

Yhteistyössä Silja Line.