Uudistunut Silja Symphony tutuksi

Tunnustan: Viimeisestä Ruotsin-risteilystäni on vierähtänyt lähes 10 vuotta. Tein Viking Linella kihlajaismatkan Tukholmaan alkuvuodesta 2006. Sittemmin olen kyllä risteillyt Tallinnaan, Pietariin ja Travemündeen, mutta ruotsinlaivat ovat jääneet huomiotani vaille.

Toukokuussa tilanne vihdoin muuttui, kun astuin pitkästä aikaa ruotsinlaivalle Silja Linen kutsumana. Silja Blog Tourilla tutustuin yhdessä monen muun bloggaajan kanssa hiljattain uudistuneeseen Silja Symphonyyn, laivaan, josta ovat peräisin lapsuuteni lämpimimmät risteilymuistot.

Silja Symphony blogi

1990-luvun alussa Symphonyn ylväät promenadit ja palvelujen monipuolisuus painuivat pienen pojan mieleen. Aluksesta muotoutui jonkinmoinen referenssi, johon tapasin verrata muita laivoja. Nyt ilahduin, kun promenadit vastasivat muistojeni kuvia, mutta ravintolat ja muut palvelut oli päivitetty 2010-luvun tyyliin.

Symphonylla me bloggaajat emme risteilleet vaan kiersimme laivan tiloissa satamassaolon ajan. Pari tuntia ei riittänyt kaikkien tilojen perusteelliseen läpikäymiseen. Esimerkiksi täysin uutta Silja Land -leikkimaailmaa en ehtinyt kuin vilkaista, vaikka yksivuotiaan isänä alue luonnollisesti kiinnosti. Toisaalta muun muassa uuteen Sushi & co. -ravintolaan ja Junior-sviittiin tutustuin huolella.

Seuraavassa erittelen vielä kokemuksiani laivan uudistetuista tiloista.

Silja Symphony ravintolat

Sushi & co.

Sushibuumi on jatkunut Suomessa jo vuosia. Minäkin pidän ruokalajista, mutta en ole sen kummemmin perehtynyt aiheeseen.

Sushi & co. -ravintolassa kokki tuli sivelemään annokseen soijakastiketta ennen pöytään istuutumista. Jos ymmärsin oikein, tapa on aito japanilainen käytäntö. Lisäksi annokset syödään puikoilla, joiden käyttöön sain hyvää opastusta Japania tuntevalta Pako arjesta -blogin Jerryltä.

Sushi maistui mielestäni hyvältä, vaikka en voikaan kehua tuntevani hyvän ja huonon sushin eroa. 155-paikkainen ravintola tarjoaa niin aamiaista, lounasta kuin illallistakin. Risteilyllä söisin täällä varmasti jotakin.

Silja Symphony blogi

Commodore Lounge & Junior-sviitit

Kierroksen ehkä mielenkiintoisin osuus oli tutustuminen Commodore Loungeen ja sen vaikutuspiiriin kuuluviin Junior-sviitteihin. Kummatkin sijaitsevat laivan keulassa, ja lounge tarjoaa pientä juotavaa syötävää sekä palvelua niille matkustajille, joiden hytin hintaan sisältyy käyttöoikeus.

Silja Line sviitti
Hyttiuudistukset koskevat vain sviittejä ja Commodore-hyttejä. Lisätietoa hyteistä täällä.

Täysin uudistettuja Junior-sviittejä on kolme, ja jokainen on sisustettu eri vuodenajan mukaan. Tutustuimme syksyn värejä kantavaan sviittin, joka piti sisällään erilliset makuu- ja oleskelutilat sekä poreammeellisen kylpyhuoneen.

Päällimmäiseksi jäi tunne, että kyllähän tällaisessa Tukholmaan matkustaisi.

Tavolàta, Bon Vivant & uudet viinit

Silja Line on hiljattain uudistanut viinivalikoimansa, josta valitsin maisteltavakseni samppanjaa Bon Vivant -baarissa. Promenadin terassilla istuskelu oli minulle täysin uutta, koska olen matkustanut Symphonylla vain alaikäisenä. Valoisa ja kunnon tilantunnun luova promenadi vaikutti mukavalta terassimiljööltä.

Silja Line viinit
Silja Line baarit

Tavolàta puolestaan on yksi Symphonyn uusista ravintoloista. Italialaista ruokaa tarjoavan ravintolan makupalat olivat herkullisia, mutta värikäs, jopa aavistuksen räikeä sisustus ei mielestäni tehnyt oikeutta elegantille ruoalle.

Silja Line ravintolat
Silja Symhony Tavoleta

Kokonaisuutena blogikierroksesta jäi päälle pieni innostus Ruotsin-risteilyistä. Yli yhdeksän vuoden tauon jälkeen voisi olla jo korkea aika vierailla länsinaapurissa. Iän karttuessa huomaan myös, että lähimatkailu elää mieltymyksissäni jonkinsorttista renessanssia.

Oletko sinä risteillyt uudistuneella Silja Symphonylla?

Yhteistyössä Silja Line.