Matkailuaiheisia postauksiani somessa

Heinäkuussa olen postannut matkailuaiheisia juttuja vain sosiaalisen median kanaviini. Opiskelu- ja työkiireitä on riittänyt niin, että olen joutunut pitämään taukoa blogipostausten kirjoittamisesta. Kiireet jatkuvat vielä jonkin aikaa, enkä uskalla luvata seuraavan kunnon blogijutun ajankohtaa. Ajattelin kuitenkin vinkata teille, minne tuotan somessa pieniä matkailujuttuja viikoittain.

Panun matkojen Facebook-sivu

Uudistettuani viime kuussa blogini ulkoasun päätin tehdä kasvojenkohotuksen myös Facebook-sivulleni. Päivitin sekä ulkoasun että sisältösuunnitelman ja postaan sivulle nyt aiempaa useammin ja säännöllisemmin.

Maanantaisin postaan matkakuvia ja torstaisin nostan esiin vanhoja blogipostauksiani arkistoista. Lisäksi pyrin jakamaan viikon aikana yhden matkailuaiheisin vinkin. Luonnollisesti linkitän myös kaikki uudet blogikirjoitukseni Facebookiin sekä raportoin uusista matkoistani.

Toivon, että Facebook-päivitykseni täydentävät blogini sisältöä ja toimivat pieninä helposti lukaistavina tarinoina.

Twitterin matkachat

Nykyään käytän sosiaalisen median kanavista eniten Twitteriä. Olen Twitterissä omalla nimelläni ja postaan voittopuolisesti matkailu- ja viestintäaiheista sisältöä.

Matkailujuttuja twiittaan erityisesti maanantai-iltaisin klo 20–20.30, jolloin Twitterissä pyörii tänä kesänä aloittanut #Matkachat. Pyrin osallistumaan jokaiseen matkachattiin.

Puolen tunnin kaikille avoin keskustelusessio käydään kolmen bloggaajan johdolla: matkachatista vastaavat Globe Called Home -blogin Jenni, London & beyond -blogin Leena-Mari sekä Tarinoita maailmalta -blogin Annika. ”Kapellimestarit” esittävät chatin aikana viisi kysymystä, joihin osallistujat vastaavat. Tähän tapaan:

https://twitter.com/leena_mari/status/625714031270060032

Matkachatin aihe vaihtuu viikoittain. Hauskuus piilee ennaltamäärätyssä aiheessa ja yllättävissä kysymyksissä, joihin voi valmistautua vain rajoitetusti. Spontaanit vastaukset ja niiden pohjalta syntyvä keskustelu ovat inspiroivaa sisältöä, hieman kuin aivoriiheilyä. Chatin jälkeen yksi vastuubloggaajista laatii koostepostauksen keskustelun parhaista paloista.

Instagram

Instagramin käyttöäni analysoin viimeksi alkuvuonna – enkä ole muuttanut linjaani. Päivitän Instagramiin lähinnä matkakuvia, sekä uusia että valittuja vanhoja.

Instagramista on muotoutunut minulle kanava eri-ikäisten matkakuvieni esittelyyn. Pääpaino on silti säilynyt uudessa materiaalissa. Nyt pitäisi vain ehtiä reissuun, jotta saisin taas tuoreita ulkomaanmatkakuvia postattua.

Itse asiassa syksyllä reissuja on luvassa ainakin yksi, mutta siitä lisää myöhemmin. Nyt kiireitä selättämään, jotta saan omistettua bloggaamiselle taas enemmän aikaa.