Millaiset käkikellot ovat nykyään trendikkäitä ja millaiselta käkikelloyrityksen toimitilat – verstas ja myymälä – näyttävät? Entä millaisen käkikellon Putin sai lahjaksi Merkeliltä?

Schwarzwald tunnetaan käkikelloistaan, joita on valmistettu alueella lähes 300 vuoden ajan. Nykyään käkikellojen pääkaupunki on Schonach, jossa toimii maailman johtava käkikellovalmistaja Rombach & Haas.

Helmikuun Schwarzwaldin-matkallani Rombachin & Haasin toimintaa minulle esitteli toimitusjohtaja Ingolf Haas, käkikelloyrittäjä neljännessä sukupolvessa ja maailman käkikellojärjestön puheenjohtaja. Ingolf tarinoi vuolaasti ja innostuneesti käkikellojen historiasta, nykypäivästä ja yrityksensä toiminnasta.

Itselleni visiitti oli avartava, koska en tiennyt käkikelloista juuri mitään etukäteen. Opin siis paljon, ja silmäkin lepäsi kauniissa käkikelloissa, perinteisen käsityötaidon upeissa käyntikorteissa, mistä oheinen video kertoo lisää.

””

Yhteistyössä Saksan matkailutoimisto. Osallistuin helmikuussa bloggaajamatkalle Saksassa. Vierailu Rombachin & Haasin tehtaalla kuului matkaohjelmaan.

Posted by:Panu / Panun matkat

2 replies on “Maailman johtavan käkikellovalmistajan vieraana Saksassa

  1. Me olemme monesti vitsailleet, että kuopuksellemme pitäisi ostaa omaan huoneeseen käkikello, hän kun on paitsi eläinrakas ja ajantajun toisinaan täysin kadottava, myös syntynyt käkikellojen luvatussa maassa Sveitsissä. Käkikellon hankintaa hidastaa ainoastaan se kukkuva käki, joka saisi äidin hermoromahduksen partaalle ;).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.