Maailman johtavan käkikellovalmistajan vieraana Saksassa

Millaiset käkikellot ovat nykyään trendikkäitä ja millaiselta käkikelloyrityksen toimitilat – verstas ja myymälä – näyttävät? Entä millaisen käkikellon Putin sai lahjaksi Merkeliltä?

Schwarzwald tunnetaan käkikelloistaan, joita on valmistettu alueella lähes 300 vuoden ajan. Nykyään käkikellojen pääkaupunki on Schonach, jossa toimii maailman johtava käkikellovalmistaja Rombach & Haas.

Helmikuun Schwarzwaldin-matkallani Rombachin & Haasin toimintaa minulle esitteli toimitusjohtaja Ingolf Haas, käkikelloyrittäjä neljännessä sukupolvessa ja maailman käkikellojärjestön puheenjohtaja. Ingolf tarinoi vuolaasti ja innostuneesti käkikellojen historiasta, nykypäivästä ja yrityksensä toiminnasta.

Itselleni visiitti oli avartava, koska en tiennyt käkikelloista juuri mitään etukäteen. Opin siis paljon, ja silmäkin lepäsi kauniissa käkikelloissa, perinteisen käsityötaidon upeissa käyntikorteissa, mistä oheinen video kertoo lisää.

Schwarzwald käkikellot
Schwarzwald käkikellot
Käkikellot Schwarzwald
Schwarzwald käkikello

Yhteistyössä Saksan matkailutoimisto. Osallistuin helmikuussa bloggaajamatkalle Saksassa. Vierailu Rombachin & Haasin tehtaalla kuului matkaohjelmaan.