Tänään vietettiin kansallista retkipäivää, jonka järjestelyt siirtyivät Suomen partiolaisilta Retkipaikka.fi-sivustolle. Ensimmäistä uutta retkipäivää emännöi Kaukokaipuu-blogin Marinella, joka bloggaa myös Retkipaikassa. Marinella lanseerasi viime vuonna #Suomiretki-tempauksen sosiaaliseen mediaan. Suomi-retkestä on kehkeytymässä ainutlaatuinen kokoelma kotimaan kuvia, ja tunnisteella on jaettu jo yli 7000 kuvaa.

Marinella pyysi Suomi-retkeilyssä kunnostautuneita bloggaajakollegoitaan mukaan retkipäivään. Minä olin yksi heistä ja päätin suunnata Helsingin Herttoniemen metsiin, joissa lenkkeilen usein kesäaikaan. Talvella Herttoniemi-kierrokseni jäävät tavallisesti vähemmälle, mutta tämänpäiväinen retkeni osoitti, että aivan turhaan. Herttoniemen merelliset metsät näköalakallioineen toimivat myös talviaikaan, kuten oheisella videolla näytän.

Retkipäivä Herttoniemen näköalakalliolla

Posted by:Panu / Panun matkat

13 replies on “Retkipäivä Herttoniemen näköalakalliolla

 1. Tosi hyvä video Panu! Ja huikeet maisemat kallioilta 🙂 Pitäis kyllä itseki väsätä joku video tässä.

  1. Kiitos Rimma! Videot ovat nyt muotia ja (edelleen) tulevaisuutta. Aion itse tehdä videoita tänä vuonna vielä enemmän kuin aiemmin. Suosittelen kokeilemaan, josko se olisi sunkin juttu. Editointi on itse asiassa aika koukuttavaa puuhaa. 😉

 2. Jee, nää videot on kyllä heti paljon mielenkiintosempia kun kuvaajaa myös itse puhuu niissä! Näin itsekin videojutuista innostuneena, saanko uudella mitä kameraa ja editointiohjelmaa oot käyttänyt? Itse tällä hetkellä kuvailen vaihtelevasti kännykällä ja goprolla, koska isompaa kameraa en oo jaksanut mukana raahata. Ja editointi sitten ihan yksinkertasesti iMoviella..

  1. Näin mä olen ymmärtänyt myös, että päivän juttu on se, että esiintyy videolla itse! Sitä metodia yritän soveltaa näissä uusissa videoissani. Videoin Lumia 1020:lla ja akkukahvalla, jonka avulla sen saa kiinni pieneen jalustaan. Jalusta helpottaa ihan järjettömästi itsensä kuvaamista! iMovie on mullakin editointisoftta, mutta aion vaihtaa sen joskus Final Cutiin.

 3. Aivan huikea video ja postaus! Kiitos Panu, oli kunnia saada sut mukaan isännöimään tapahtumaa. Sun videopostauksia katselisi kyllä useamminkin. 🙂

 4. Mahtava vlogaus! Mä olen ollut vähän empivä näiden videoiden suhteen blogissa, kun en oikein jaksa niitä katsoa, mutta tää oli tosi hyvin tehty ja just sopivan mittainen. Pitää ehkä ottaa mallia. 😉

  Ja tutut maisemat! Mun mummola on tuolla lähellä. 🙂

  1. Kiitos. Ja vau, hyvä mummolan paikka!

   Mä oon tehnyt videoita jo vuosia, mutta ne ovat olleet semmoisia maisemat + musa -fiilistelyjä. Selvästikään ne eivät vetoa yleisöön samalla tavalla kuin tällaiset vloggaukset, joissa esiintyy itse. Mäkin emmin tätä formaattia pitkään just sen takia, etten ole itse jaksanut oikein aiemmin jaksanut katsoa videoita, joissa ”tyyppi höpöttää”. NBE-työpaja ja ulkomaalaisten vloggaajien työn seuraaminen kuitenkin muutti ajatuksiani. Olin yhtäkkiä – hei miksikäs ei! Osaan editoida ja esiintyä, niin pitää hyödyntää se potentiaali. Nyttemin olen myös löytänyt tosi hyviä matkavlogeja, ja maailmankuvani videoiden suhteen jatkaa mullistumistaan. 🙂 Suosittelen tsekkaamaan esimerkiksi NBE-työpajan pitäneen Vagabrothersin. Hurjan inspiroivaa mazkua!

   Ja pituudesta: joo, ei saa olla liian pitkää. Esim. tuolla Vagabrothersilla on oikeastaan yllättävän pitkiä videoita (melkein 10 min). Mä aion ainakin aluksi pyrkiä max. viiteen nyt tässä vloggailussa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.