Tänään Saksaan – eiku…

Jos kaikki olisi mennyt suunnitelmien mukaan, katselisin nyt merimaisemia 38 m²:n sviitistä Finnlinesin Finnladylla ja söisin kohta illallisbuffetissa. Tänään oli tarkoitus ottaa suunnaksi Travemünde ja Lyypekki lahjakorttiristeilyllä, jonka voitin keväällä Finnlinesin ja Saksan matkailutoimiston järjestämässä Finnjet-brunssitilaisuudessa. Matkaa olin odottanut innokkaasti, koska luvassa olisi poikkeuksellinen elämys: omalla rahallani en matkustaisi noin 1000 euroa suuntaansa kustantavassa sviitissä. Toissa yönä odotus kuitenkin vaihtui hermoiluksi, kun kohtalon korteista paljastui lapsi sairastuu -käsi.

Tänään Saksaan – eiku…

Mistään sinällään vakavasta ei ollut kyse, vaan seitsemän kuukauden ikäinen tyttäreni sai ensimmäisen nuhakuumeensa. Oireita seuratessa tuli selväksi, ettei matkanteossa olisi mieltä, ja lääkärikin varoitti matkustamisesta. Itselle olisikin hankala antaa anteeksi, jos reissaamisen seurauksena lapsi sairastuisi pahemmin. Ilmassa oli vain yksi suuri mutta: saisiko matkan päivämäärät muutettua, vai menisikö lahjakortti hukkaan?

Tänään Saksaan – eiku…

Eilinen kului hermoillessa, sunnuntaisin Finnlinesin myyntipalvelu on suljettu. Päässä jyskyttivät kysymykset: Pitäisikö kaikesta huolimatta lähteä koko perheen kanssa matkaan? Joutuisinko sittenkin matkustamaan yksin? Vai…

Päivän stressaamisen jälkeen helpotus oli suuri, kun sain matkan ajankohdan vaihdettua aamulla puhelinpalvelussa. Mitään ongelmaa asiassa ei lahjakorttimatkustajalle ollut, ja täytyy antaa Finnlinesille iso kiitos hyvästä palvelusta ja joustosta. Jos kortti olisi jäänyt käyttämättä, molemmat osapuolet olisivat hävinneet.

Tänään Saksaan – eiku…Päivämäärien muuttuessa myös matkasuunnitelmiin tuli pieni muutos. Uutuutena Finnlines tarjoaa mahdollisuutta yöpyä Travemünden satamassa lauantailähdöillä 24 euron henkilöhintaan. Vaihdettu lähtöpäivä osuu lauantaille, ja lisäsin pakettiin satamayöpymisen, joka helpottaa vauvaperheen matkaa huomattavasti. Nyt ei tarvitse myöhään illalla lähteä kohti majapaikkaa, vaan yön saa viettää rauhassa laivalla. Diili oli myös sikäli kätevä, että lisämaksullisen palvelun ostaessani 30 euron muutoskulua matkustuspäivien vaihdosta ei tarvinnut maksaa. Näin pakon sanelema muutos itse asiassa kääntyi pieneksi eduksi.

Kun myöhemmin tänä vuonna pääsemme lopulta matkaan, yövymme perillä kolme yötä. Aikaa Lyypekkiin ja Travemündeen tutustumiseen jää siten neljä päivää. Kaukokaipuu-blogi jo antoikin esimakua tulevasta, ja nyt kysyisin teiltä, hyvät lukijat: Onko kokemuksia Lyypekistä? Mitä paikan päällä kannattaa nähdä ja tehdä?