Noin vuosi sitten Finnlines lanseerasi meribrunssin hyvien alennusten saattelemana. Harkitsin tarjoukseen tarttumista vakavasti, mutta tyydyin lopulta risteilemään vain virtuaalisesti Inkan postauksen myötä. Konsepti jäi kuitenkin kiinnostamaan, ja olinkin erityisen mielissäni saadessani Saksan matkailutoimistolta kutsun MS Finnladyn brunssille Vuosaaren satamaan täksi torstaiksi.

Brunssi järjestettiin siis laivalla, ja se oli täsmälleen sama, jota merimatkustajillekin tarjotaan. Kaksi pientä eroavaisuutta kuitenkin löytyi: nyt aterioitiin ankkuroidussa aluksessa, eikä brunssiin ollut käytettävissä yhtä paljon aikaa kuin merellä, jossa voi ruokailla jopa neljä tuntia.

Brunssille saavuimme tilausbussilla Vuosaaresta. Bussi tarjosi samalla turistikierroksen Vuosaaren satama-alueella, joka oli minulle täysin uusi tuttavuus.

Finnlinesin brunssi Finnjetin hengessä

Itse MS Finnladystä en valitettavasti saanut yleiskuvaa, sillä bussi painoi suoraan sisään autokannelle.

Finnlinesin brunssi Finnjetin hengessä

Finnlinesin brunssi Finnjetin hengessä

Kannelta noustiin hissillä laivan matkustajatiloihin. Baarista saimme mukaamme alkumaljat ja siirryimme sitten ravintolaan, jossa brunssi tarjoiltiin. MS Finnlady muuten vaikutti oikein viihtyisältä alukselta, koska ikkunat päästivät runsaasti valoa sisään ja kaikki pintamateriaalit olivat hyvässä kunnossa.

Finnlinesin brunssi Finnjetin hengessä

Finnlinesin brunssi Finnjetin hengessä

Brunssin järjestivät Finnlines ja Saksan matkailutoimisto Finnjetistä juuri julkaistun postimerkin kunniaksi. Finnjethän oli legendaarinen risteilyalus, joka liikennöi pitkään Suomen ja Saksan välillä. Aikanaan se oli peräti maailman suurin matkustaja-autolautta esimerkiksi painossa, pituudessa ja kapasiteetissa mitattuna.

Finnlinesin brunssi Finnjetin hengessä

Finnjet näkyi brunssilla monella tapaa. Jo Finnjetillä tarjoillut ruoat – tuoreista aineksista, toim. huom – oli merkitty seuraavalla symbolilla.

Finnlinesin brunssi Finnjetin hengessä

Ennen brunssin alkua Finnlinesin Kaj Takolander piti esitelmän Finnjetistä ja postimerkistä. Tietopaketti oli kattava ja havainnollisti hyvin, miten merkittävä alus teknisesti edistyksellinen Finnjet oli aikoinaan ollut. Erityisesti Finnjet paransi suomalaisten matkustusmahdollisuuksia Saksaan, mikä nykynäkökulmasta voi kuulostaa hieman erikoiselta. Täytyy kuitenkin muistaa, ettei nykyinen halvan lentämisen aika ole vielä kestänyt pitkään.

Takolander-Saurila
Kaj Takolander ja Marjaana Saurila.

Ennen brunssin alkua Marjaana Saurila Saksan matkailutoimistosta esitteli vielä Saksan lähivuosien matkailuteemoja. Ja sitten päästiin brunssin kimppuun!

Finnlinesin brunssi Finnjetin hengessä

Brunssi ylitti odotukseni sekä laajuutensa että laatunsa osalta. Kaikki maistui oikein hyvältä, eikä mikään ruokalaji pettänyt.

Erityisesti alkuruokia oli huima valikoima: tarjolla oli niin mätiä, monenlaisia kaloja kuin erilaisia salaatteja, perisaksalaista perunasalaattiakaan unohtamatta. Lihaosastosta huolehtivat puolestaan paahtopaisti ja chorizo-makkarat, leipäpuolella taas monenlaiset sämpylät ja croissantit tervehtivät viljan ystäviä.

Finnlinesin brunssi Finnjetin hengessä

Finnlinesin brunssi Finnjetin hengessä

Brunssi tarjoiltiin alku-, pää- ja jälkiruokalinjastoista. Pääruoat olivat lämpimiä, ja niihin kuului muun muassa riistakäristystä, karjalanpaistia, kevätkääryleitä, lettuja ja höyrytettyjä kasviksia. Jälkiruoat taas käsittivät esimerkiksi suklaakakkua ja mustikkapiirakkaa sekä lapsuuteni laivaklassikkoa eli hedelmäsalaattia.

Finnlinesin brunssi Finnjetin hengessäFinnlinesin brunssi Finnjetin hengessä

Finnlinesin brunssi Finnjetin hengessä Finnlinesin brunssi Finnjetin hengessä

Lopuksi järjestettiin halukkaille tutustumiskierros laivan tiloihin. Minä jätin kierroksen kuitenkin väliin ja jäin rauhassa nauttimaan jälkiruokia. Tavallisesti olisin toiminut toisin, mutta nyt minulla oli varaa jäädä istuskelemaan. Minua nimittäin kohtasi aivan uskomaton tuuri ja voitin brunssilla järjestetyssä arvonnassa sviitillisen risteilymatkan Saksaan! Näin minä ja Finnlines kohtaamme uudemman kerran myöhemmin tänä vuonna. Samalla taisi varmistua vuoden ensimmäiseksi matkakohteeksi vanha kunnon Saksa – maa, jossa on aina mukavaa.

Saksaan 2014
Aah, Saksa – pian nähdään taas!

Brunssin tarjosivat median edustajille ja muille kutsuvieraille Finnlines ja Saksan matkailutoimisto maaliskuussa 2014.

Posted by:Panu / Panun matkat

7 replies on “Finnlinesin brunssi Finnjetin hengessä

  1. AIVAN MAHTAVAA PANU!! Tsiljoonasti onnea, en kestä ajatusta miten siistiä teidän pikku perheellä varmasti tulee olemaan laivalla. Ja hyvää siis kannatti odottaa, ihan huikea juttu. Odotan innolla kuvia sviitistä, mehän reissattiin vaan tavallisten pulliaisten hytissä, tosin hyvin kelpas sekin.

    Ja nuo ruuat, jo pelkästään tuon brunssin takia lähtisin uudelleen ihan milloin vaan. 🙂

    1. Kiitos Inka! Mäkin olen aika tohkeissani tästä matkasta ja siitä, että pääsen esittelemään jotain vähän spesiaalimpaa täällä blogissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.