Jylhän kaunis, valtavan tunnelmallinen – yöllinen Varsova

Nyky-Varsova sykkii modernia mutta hengittää historiaa. Kaupungin keskustaa hallitsevat sulassa sovussa lasiset pilvenpiirtäjät ja monumentaaliset kommunismin ajan rakennukset. Inhimillisempi puoli näyttäytyy kauniissa vanhassakaupungissa, joka sodan jälkeen syntyi tuhkasta uudelleen kuin Feeniks-lintu.

Varsovan iltavalaistus korostaa hienosti eri aikakausien rakennusten tunnelmaa. Sosialistinen arkkitehtuuri hengästyttää mittasuhteillaan ja tilantunnullaan, kun taas modernit lasipalatsit ovat kuin hyppy keskelle tulevaisuuteen sijoittuvaa elokuvaa. Vanhassakaupungissa puolestaan pääsee matkamaan toiseen suuntaan ajassa. Moottoriliikenteeltä rauhoitetuilla kaduilla vallitsee rauhallinen tunnelma, ja sympaattisissa rakennuksissa silmä lepää. Täällä valtava Varsova kutistuu ihmisen kokoiseksi ja positiivisuus valtaa mielen. Hyvän fiiliksen suosittelen kruunaamaan käynnillä tunnelmallisessa, kellarissa sijaitsevassa Same Fusy -teehuoneessa.

Jylhän kaunis, valtavan tunnelmallinen – yöllinen Varsova
Złote tarasy (Kultaiset terassit) -kauppakeskus on modernin Varsovan symboleja.
Varsova-kommunistista-arkkitehtuuria
Varsovassa tilantuntu on usein vaikuttava.
Varsovan-Kulttuuripalatsi-yöllä
Vielä se vanhakin jaksaa – värivalaistuksessa kylpevä Kulttuuripalatsi.
Varsovan-sosialista-arkkitehtuuria
Varsovassa on useita korkeita, sosialismin aikana rakennettuja kerrostaloja. Monia koristavat nykyään mainokset.

Varsovan ihmisruuhkaa

Modernia Varsovaa
Modernia Varsovaa koristavat komeat pilvenpiirtäjät.

Paavi-Varsovassa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vanhassakaupungissa tuntee hyppäävänsä toiseen maailmaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Teehuone Same Fusy.