Oman kotikaupunkinsa parhaiden matkailuelämysten löytämiseen tarvitsee toisinaan vetoapua. Itse en ollut esimerkiksi ajatellut, miten upealta iltavalaistu kesä-Helsinki näyttää mereltä, ennen kuin päädyin työkeikalla yöristeilylle Helsingin saaristoon. Elämys oli sitä luokkaa, että nykyään suosittelen kaikille Helsinkiin saapuville tutuille vähintään Suomenlinnan lauttaa hämärän aikaan.

Yöristeilyn koin työskennellessäni kesän 2011 toimittajana Rantapallossa. Eräällä juttukeikalla, jonka tuloksena syntyi tämä artikkeli, vietin yön Helsingissä Suomeen kutsuttujen venäläisten matkabloggaajien kanssa. Ohjelman kohokohtiin lukeutui tilausristeily Kauppatorilta Saunasaareen.

Perille emme menneet suorinta tietä vaan kiersimme laajalti Helsingin edustalla. Kuvasin alukselta videota, jonka ajattelin alun perin liittää yöstä kirjoittamaani blogipostaukseen Venäläisviisikon kanssa Helsingin yössä.

Aika ei kuitenkaan riittänyt silloin editointiin ja jätin materiaalin hautumaan. Nyt palasin siihen ”parempi myöhään” -meiningillä ja puin kuvaksi yöllisen risteilyelämykseni.

Helsinki yöllä

Helsingin risteilytarjonnasta voit lukea lisää Visit Helsingin sivuilta.

Posted by:Panu / Panun matkat

4 replies on “Yöristeily Helsingin edustalla – Suomi-retkien aatelia

  1. Olipa huippu vinkki! Ei ole mullakaan tullut koskaan mieleen, miltä Helsinki näyttää mereltä katsottuna pimeällä. Nythän tätä pitäiskin mennä testaamaan, kun on vielä lämpimiä kesäöitä. 🙂

  2. Oi, Helsinki on vaan niin upea! Samaan syssyyn vinkkaan Pihlajasaaressa käyntiä ilta-aikaan, tai jos on vene käytössä, niin yöpymistä vierasvenesatamassa. Näkymät sieltäkin ovat hienot, mutta tunnelma todella rauhallinen, kun kaupungin hulina jää taakse.

    1. Hei ja kiitos kommentistasi! Kävinkin Pihlajasaaressa vähän aikaa sitten ja tykkäsin. Voisin suunnata sinne uudestaankin ja tällä kertaa illan hämärässä. Kiitos vinkistä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.