Viimeisimmillä Pietarin-matkallani sain paitsi pikakertauksen kaupungin keskeisistä nähtävyyksistä myös kosolti ideoita uusista käyntikohteista. Yksi näistä on Nevalle, Luutnantti Schmidtin rantakadulle vuonna 2010 museoksi tuotu sukellusvene S-189 (C-189), jonka bongasin turistibussin ikkunasta.

Aluksessa en siis ehtinyt vielä vierailla, mutta hankin museoveneestä tietoa jaettavaksi. Kadulle nimensä antaneesta luutnantti Schmidtistä puolestaan kertoo enemmän Wikipedia.

Muisto Neuvostoliiton sotilasmahdista – sukellusvene C-189 Pietarissa76 metrin pituinen S-189 valmistui 1950-luvun puolivälissä osana Neuvostoliiton sukellusveneprojektia 613 (NATO-koodinimeltään Whiskey), jonka puitteissa rakennettiin kaikkiaan 215 venettä. S-189 palveli sotilaskäytössä 35 vuotta.

Neuvostoliiton hajoamisen aikoihin alus hylättiin Kronstadtin satamaan, jossa se lopulta upposi. Vuonna 2005 eräs venäläinen liikemies, joka oli palvellut sukellusvenejoukoissa, nostatti aluksen kunnostettavaksi. Kun työt valmistuivat vuonna 2010, alus siirrettiin museoksi Pietariin.

Koska S-189:n kotisivut ovat vain venäjäksi, kokosin alle keskeiset faktat museosta. Itse haluaisin vierailla kohteessa erityisesti siksi, että sukellusveneen tilat ovat vapaasti koluttavissa ja lähes kaikkea saa koskettaa ja kokeilla. Varsinkin lapset lienevät moisesta museosta innoissaan!

Muisto Neuvostoliiton sotilasmahdista – sukellusvene C-189 Pietarissa

Museosukellusvene S-189

Avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 11–19. Viimeinen sisäänpääsy klo 18.

Suljettu maanantaisin ja tiistaisin.

Sisäänpääsymaksu: aikuiset 300, opiskelijat 200 ja lapset 100 ruplaa.

Sijainti kartalla

Posted by:Panu / Panun matkat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.