Ravintolapäivänä italialaisia herkkuja Herttoniemessä

Eilen osallistuin elämäni toisen kerran Ravintolapäivään. Neljästi vuodessa järjestettävä ruokafestivaali ei jättänyt nälkäiseksi, vaikka vastoin ennakkokaavailujani kävin ainoastaan yhdessä ravintolassa. Helsingin Herttoniemeen pulpahtanut italialainen keittiö hemmotteli perhettäni kolmen ruokalajin menulla.

Ravintolapäivänä italialaisia herkkuja Herttoniemessä

Osoitteessa Hiihtomäentie 39 toiminut ravintola ”Ertsun jengi” käytti pientä liiketilaa, jonka ulkopuolelle oli sijoitettu pitkä pöytä; sisälläkin olisi voinut ruokailla. Ravintolan pitäjät kertoivat vuokraavansa tilaa kaupunkilaisille ja tarjoavansa tarvittaessa catering-palvelua. Ravintolapäivinä he muuntavat tilan ruokalaksi ja valmistavat syötävää vaihtuvalla teemalla. Aikaisempiin teemoihin lukeutuu muun muassa Espanja, jolloin etelän tunnelmiin virittäydyttiin ruoan ohella miestä ja kitaraa kuuntelemalla.

Tällä kertaa ohjelmaan ei kuulunut musisointia, vaan fokukseen nousi yksinomaan hyvä ruoka. Kolmen ruokalajin menu kustansi 15 euroa ja maistui kuin kunnon italialaisessa ravintolassa. Viikuna-vuohenjuustomuffinssit salaattipedillä, kana-sitruunakastikepasta sekä jälkiruoaksi tarjotut tiramisu ja kahvi suorastaan hurmasivat.

Auringon helliessä, ruoan maistuessa ja toisilleen tuntemattomien asiakkaiden seurustellessa keskenään tunnelma tuntui perin epäsuomalaiselta. Toisen Ravintolapäiväni perusteella tapahtuman suosio alkoi avautua: pulpahtavat ravintolat tarjoavat kotikulmilla irtiottoa arjesta, kuin pienen matkan maille vierahille.

Ravintolapäivänä italialaisia herkkuja Herttoniemessä Ravintolapäivänä italialaisia herkkuja Herttoniemessä