Eilen osallistuin elämäni toisen kerran Ravintolapäivään. Neljästi vuodessa järjestettävä ruokafestivaali ei jättänyt nälkäiseksi, vaikka vastoin ennakkokaavailujani kävin ainoastaan yhdessä ravintolassa. Helsingin Herttoniemeen pulpahtanut italialainen keittiö hemmotteli perhettäni kolmen ruokalajin menulla.

Ravintolapäivänä italialaisia herkkuja Herttoniemessä

Osoitteessa Hiihtomäentie 39 toiminut ravintola ”Ertsun jengi” käytti pientä liiketilaa, jonka ulkopuolelle oli sijoitettu pitkä pöytä; sisälläkin olisi voinut ruokailla. Ravintolan pitäjät kertoivat vuokraavansa tilaa kaupunkilaisille ja tarjoavansa tarvittaessa catering-palvelua. Ravintolapäivinä he muuntavat tilan ruokalaksi ja valmistavat syötävää vaihtuvalla teemalla. Aikaisempiin teemoihin lukeutuu muun muassa Espanja, jolloin etelän tunnelmiin virittäydyttiin ruoan ohella miestä ja kitaraa kuuntelemalla.

Tällä kertaa ohjelmaan ei kuulunut musisointia, vaan fokukseen nousi yksinomaan hyvä ruoka. Kolmen ruokalajin menu kustansi 15 euroa ja maistui kuin kunnon italialaisessa ravintolassa. Viikuna-vuohenjuustomuffinssit salaattipedillä, kana-sitruunakastikepasta sekä jälkiruoaksi tarjotut tiramisu ja kahvi suorastaan hurmasivat.

Auringon helliessä, ruoan maistuessa ja toisilleen tuntemattomien asiakkaiden seurustellessa keskenään tunnelma tuntui perin epäsuomalaiselta. Toisen Ravintolapäiväni perusteella tapahtuman suosio alkoi avautua: pulpahtavat ravintolat tarjoavat kotikulmilla irtiottoa arjesta, kuin pienen matkan maille vierahille.

Ravintolapäivänä italialaisia herkkuja Herttoniemessä Ravintolapäivänä italialaisia herkkuja Herttoniemessä

Posted by:Panu / Panun matkat

4 replies on “Ravintolapäivänä italialaisia herkkuja Herttoniemessä

  1. Viime viikonloppu oli kyllä mitä mahtavin ulkosalla viettäen, seurasta nauttien! Kesän herätessä henkiin on ihanaa kun kansa nousee maanrakoisistaan yhdessä ulos nauttimaan ^^ + loistosafkaa… tuli nälkä. 🙂

    1. Joo, kyllähän näissä kesäsäissä nyt kelpaa. Saisi tulla Ravintolapäivä vaikka heti uudestaan. 🙂 T. ”Kaikki kesätapahtumia innolla odottaen”

  2. Onneksi tulevana viikonloppuna meitä suosii World Village Festival, loistokelejen (parasta olisi!) kera 😉 eiköhän sieltäkin jos jonkinmoista naposteltavaa löydy kaupan päälle :9

  3. Mukavan oloinen paikka! Vois mennä ens ravintolapäivässä kokeilee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.