Ravintolapäivä idyllisessä Laajasalossa

Terveiset Helsingin merellisestä Laajasalosta! Kävin Ravintolapäivänä syömässä Aino Ackténin huvilan parkkipaikalle pulpahtaneessa Soppakeittiössä lohi- ja savuporokeittoa sekä ruisleipää. Jälkiruokana maistuivat munkit ja kahvi. Maukkaat sapuskat olivat asiaan kuuluvasti itsetehtyjä. Ne lämmittivät mukavasti pikkupakkasessa ja sopivat tyyliltään alueen merelliseen ympäristöön.

 

Ravintolapäivä 1

Soppakeittiö

Ruokailun jälkeen kävelin usvaisessa säässä Aino Ackténin huvilalle. Polku halkoi peltomaista maisemaa, ja vanhanaikaiset katulyhdyt loivat menneiden aikojen tunnelmaa. Paikalle voisin palata joskus kesäaikaan lenkkeilemään. Tapahtumiakaan ei tarvitse pelätä häiritsevänsä, sillä huvila odottaa tällä hetkellä peruskorjausta.

Aino Ackten

Laajasalo

Osallistumiseni oli ensimmäinen Ravintolapäivään, joka järjestetään nykyään neljästi vuodessa. Aiemmin olen aina onnistunut missaamaan tapahtuman syystä tai toisesta, mutta nyt päätin muuttaa tapojani ja osallistua päivään jatkossakin. Ehkäpä ensi kerralla mahdutan mukaan jo useampia kohteita.