Terveiset Helsingin merellisestä Laajasalosta! Kävin Ravintolapäivänä syömässä Aino Ackténin huvilan parkkipaikalle pulpahtaneessa Soppakeittiössä lohi- ja savuporokeittoa sekä ruisleipää. Jälkiruokana maistuivat munkit ja kahvi. Maukkaat sapuskat olivat asiaan kuuluvasti itsetehtyjä. Ne lämmittivät mukavasti pikkupakkasessa ja sopivat tyyliltään alueen merelliseen ympäristöön.

 

Ravintolapäivä 1

Soppakeittiö

Ruokailun jälkeen kävelin usvaisessa säässä Aino Ackténin huvilalle. Polku halkoi peltomaista maisemaa, ja vanhanaikaiset katulyhdyt loivat menneiden aikojen tunnelmaa. Paikalle voisin palata joskus kesäaikaan lenkkeilemään. Tapahtumiakaan ei tarvitse pelätä häiritsevänsä, sillä huvila odottaa tällä hetkellä peruskorjausta.

Aino Ackten

Laajasalo

Osallistumiseni oli ensimmäinen Ravintolapäivään, joka järjestetään nykyään neljästi vuodessa. Aiemmin olen aina onnistunut missaamaan tapahtuman syystä tai toisesta, mutta nyt päätin muuttaa tapojani ja osallistua päivään jatkossakin. Ehkäpä ensi kerralla mahdutan mukaan jo useampia kohteita.

Posted by:Panu / Panun matkat

Puolassa asunut ja Trans-Siperian junaillut Panu intoilee Itä-Euroopasta ja lämpenee vähemmän tunnetuille matkakohteille. Matkalla tärkeitä ovat elämykset ja kokemukset: kosketukset paikalliseen kulttuuriin, tapahtumat, nähtävyydet ja hyvät näköalat. Pienen tytön isänä Panu arvostaa myös lähimatkailua ja tasokasta majoitusta.

0 replies on “Ravintolapäivä idyllisessä Laajasalossa

Vastaa