Viime päivinä olen uinut voimakkaassa nostalgia-aallokossa. Kaksi vuotta sitten olin nimittäin palannut Puolaan ja Poznaniin syyslukukaudeksi.

Paluupäivääni leimasi karmea sää ja ehdin jo miettiä, mitä ihmettä oikein teen täällä. Saatuani seuraavana päivänä uuden asunnon ja asiani järjestykseen sää vaihtui symbolisesti harmaan sateisesta lähes kesäiseksi. Lämpöä riitti, ja auringosta nauttiessani otin tuntumaa vanhoihin tuttuihin paikkoihin ja nappasin muun muassa seuraavat kuvat.

Zamek Poznan
Nykyään kulttuurikeskuksena ja -museona palveleva Poznanin linna eli Zamek valmistui Saksan vallan aikaan 1910.
Photo & Video Sharing by SmugMug
Saksaa vastaan I maailmansodan lopulla kohdistuneen kansannousun muistomerkki.
Poznan yliopistot
Korkea rakennus on paikallinen kauppakorkea.
Poznanin yliopiston päärakennus on peräisin Saksan vallan ajalta. Syksyllä 2010 alkoi yliopiston julkisivun puhdistus.
Puolan kansallisrunoilijan Adam Mickiewiczin patsas sekä kommunismin vastaisen taistelun muistomerkki yliopiston päärakennuksen puistossa.
Yliopiston aukio ja Poznanin linna.
Posted by:Panu / Panun matkat

Puolassa asunut ja Trans-Siperian junaillut Panu intoilee Itä-Euroopasta ja lämpenee vähemmän tunnetuille matkakohteille. Matkalla tärkeitä ovat elämykset ja kokemukset: kosketukset paikalliseen kulttuuriin, tapahtumat, nähtävyydet ja hyvät näköalat. Pienen tytön isänä Panu arvostaa myös lähimatkailua ja tasokasta majoitusta.

0 replies on “Kaksi vuotta sitten Poznan kylpi syysauringossa

  1. Nice! Onko tuo vanha rakennus itse yliopisto? Ulkomailla ne tuntuvat aina olevan sijoitettu näihin upeisiin vanhoihin rakennuksiin, toisin kuin täällä ne pitää rakentaa uudelleen..

Vastaa