Portugali on hyvä ja halpa maa herkkusuille. Yhdistelmä espresso (portugaliksi bica) ja pastel de nata -leivos irtosi vähän joka kahvilasta puolentoista euron hintaan. Pääsääntöisesti kahvi maistui Portugalissa erinomaiselta: paksun creman alta paljastuivat vahva body ja selvästi aistittavat maut ilman kitkeryyttä tai epämiellyttävää hapokkuutta.

Pastel de nata edustaa paikallista perusleivosta. Se koostuu voitaikinakuoresta, joka pitää sisällään runsaasti vaniljakreemiä. Ennen nauttimista leivoksen päälle ripotellaan kanelia oman maun mukaan. Paikallisten esimerkin perusteella kanelia kuuluu laittaa runsaasti.

Viikon häämatkallani en ehtinyt kyllästyä pastel de nataan, vaikka söin niitä päivittäin. Erityisen turmiollinen oli hotelliaamianen, jolla näitä pieniä leivoksia oli aina tarjolla. Vähintään yksi oli syötävä joka aamu!

Lopuksi kerrottakoon, että olen miettinyt, josko näitä leivoksia onnistuisi itse tekemään. Sattuuko joku teistä lukijoista tietämään takuuhyvää reseptiä?

Portugalin perusherkku: kahvi ja pastel de nata -leivos

Posted by:Panu / Panun matkat

<p>Puolassa asunut ja Trans-Siperian junaillut Panu intoilee Itä-Euroopasta ja lämpenee vähemmän tunnetuille matkakohteille. Matkalla tärkeitä ovat elämykset ja kokemukset: kosketukset paikalliseen kulttuuriin, tapahtumat, nähtävyydet ja hyvät näköalat. Pienen tytön isänä Panu arvostaa myös lähimatkailua ja tasokasta majoitusta.</p>

0 replies on “Portugalin kahviherkku: pastel de nata -leivos

  1. Muistelen itsekin syöneeni näitä joskus vuonna 2000 Albufeirassa. Reseptiä en valitettavasti tiedä, mutta ottaisin itsekin mielelläni kokeiluun, jos jolyakulta semmoinen löytyy 🙂

  2. Googlettelu paljastaa, että reseptejä on paljon saatavilla suomeksikin. Pitänee ottaa jokin niistä kokeiluun. Mutta jos joku on jotakin reseptiä testannut (ja jonkin hyväksi havainnut), ilmiantakoon hän itsensä!

Vastaa