Lissabonin-opaskirjat suosittelevat kulkemaan raitiovaunulla 28 São Jorgen linnalle, joka sijaitsee Alfaman kaupunginosan korkeimmalla kukkulalla. Elokuisella Lissabonin-päiväretkelläni raitiovaunut olivat kuitenkin niin tupaten täynnä väkeä, että katsoin parhaimmaksi luovuttaa parin yrityksen jälkeen. 36 asteen helteessä en kuitenkaan jaksanut lähteä jalkapatikkaankaan; São Jorgen kukkula on todella jyrkkä. Aloinkin pohtia, pääsisikö ylös jollakin muulla keinolla, eikä aikaakaan, kun ratkaisuksi löytyi sattumalta minibussi 737.

Minibusseja eivät lukemani matkaoppaat korostaneet, itse asiassa en edes muista, mainittiinko niitä yhdessäkään oppaassa. Ehkäpä siksi bussissa oli mukavan väljää, vaikka raitiovaunut pullistelivat väkeä. Linjalle kelpasi sama joukkoliikenteen päivälippu kuin muihinkin kulkumuotoihin, ja auto oli ilmastoitu.

737 kulkee Praça da Figueira -aukion ja São Jorgen väliä. Matkaoppaat kuvaavat raitiovaunukyytiä Lissabonissa elämykseksi, mutta myös bussin mutkittelu kapeilla ja jyrkillä Alfaman kujilla kävi hienosta matkakokemuksesta! Kuskin täytyi olla todella taitava, ja mukavat olivat maisemat bussinkin kyydistä nähtynä.

Suosittelen siis lämpimästi minibussia 737 São Jorgen linnalle. Muutkin Lissabonin minibussilinjat lienevät – ainakin tämän kokemuksen perusteella – kokeilemisen arvoisia.

Praça da Figueira – näistä maisemista minibussi lähtee kohti kukkulan laelle komeilevaa linnaa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Posted by:Panu / Panun matkat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.