Lissabonin-opaskirjat suosittelevat kulkemaan raitiovaunulla 28 São Jorgen linnalle, joka sijaitsee Alfaman kaupunginosan korkeimmalla kukkulalla. Elokuisella Lissabonin-päiväretkelläni raitiovaunut olivat kuitenkin niin tupaten täynnä väkeä, että katsoin parhaimmaksi luovuttaa parin yrityksen jälkeen. 36 asteen helteessä en kuitenkaan jaksanut lähteä jalkapatikkaankaan; São Jorgen kukkula on todella jyrkkä. Aloinkin pohtia, pääsisikö ylös jollakin muulla keinolla, eikä aikaakaan, kun ratkaisuksi löytyi sattumalta minibussi 737.

Minibusseja eivät lukemani matkaoppaat korostaneet, itse asiassa en edes muista, mainittiinko niitä yhdessäkään oppaassa. Ehkäpä siksi bussissa oli mukavan väljää, vaikka raitiovaunut pullistelivat väkeä. Linjalle kelpasi sama joukkoliikenteen päivälippu kuin muihinkin kulkumuotoihin, ja auto oli ilmastoitu.

737 kulkee Praça da Figueira -aukion ja São Jorgen väliä. Matkaoppaat kuvaavat raitiovaunukyytiä Lissabonissa elämykseksi, mutta myös bussin mutkittelu kapeilla ja jyrkillä Alfaman kujilla kävi hienosta matkakokemuksesta! Kuskin täytyi olla todella taitava, ja mukavat olivat maisemat bussinkin kyydistä nähtynä.

Suosittelen siis lämpimästi minibussia 737 São Jorgen linnalle. Muutkin Lissabonin minibussilinjat lienevät – ainakin tämän kokemuksen perusteella – kokeilemisen arvoisia.

Lissabonissa minibussilla ratikan sijaan
Praça da Figueira – näistä maisemista minibussi lähtee kohti kukkulan laelle komeilevaa linnaa.

Lissabonissa minibussilla ratikan sijaan Lissabonissa minibussilla ratikan sijaan

Posted by:Panu / Panun matkat

<p>Puolassa asunut ja Trans-Siperian junaillut Panu intoilee Itä-Euroopasta ja lämpenee vähemmän tunnetuille matkakohteille. Matkalla tärkeitä ovat elämykset ja kokemukset: kosketukset paikalliseen kulttuuriin, tapahtumat, nähtävyydet ja hyvät näköalat. Pienen tytön isänä Panu arvostaa myös lähimatkailua ja tasokasta majoitusta.</p>

Vastaa