Terveiset Helsinki-Vantaalta! Odottelen parhaillaan tyttöystäväni kanssa lennon lähtöä Varsovaan. Edessä on – kuten parin viikon takaisessa merkinnässäni kerroin – reilut kolme päivää viime vuoden kotikaupungissani Poznanissa sekä kaksi ja puoli Varsovassa.

Puolaan matkalle

Poznaniin meno ei oikeastaan tunnu edes matkailulta, koska kaupunki on niin tuttu. Nähtävyysrallit on jo aikaa sitten suoritettu, ja fokuksen voi suunnata rentoutumiseen. Aiomme viettää aikaa kaupungin mukavissa kahviloissa ja ravintoloissa, shoppailla edullisesti sekä tietysti tavata tuttuja. Ja mikäli sää suosii, suuntaamme päiväretkelle Poznaniin ympäristöön katsastamaan erään erikoisen nähtävyyden: maailman suurimpien Jeesus-patsaiden joukkoon lukeutuvan Świebodzinin Jeesuksen. Patsas valmistui viime marraskuussa, ja itse asiassa olen ehtinyt nähdä hökötyksen jo kertaalleen – ohimennen Berliinin-junasta vuosi sitten.

Varsova

Varsovassa taas on vielä nähtävyyksiäkin koluamatta. Kasassa on lista mahdollista kohteista, jotka olisi mukava katsastaa. Aiomme olla melko spontaaneja ja päättää sään ja päivän fiiliksen mukaan, mitä teemme. Varsova ei kieltämättä ole Euroopan kauneimpia tai leppoisampia kaupunkeja, mutta särmää ja erikoista koettavaa Puolan pääkaupungissa riittää sitäkin enemmän. Varsovan-vinkkejä tapaan katsastaa etenkin In Your Pocketin oppaasta.

Reissun jännittävin aspekti liittyy uuteen kameraani. Myin hiljattain vajaat kaksi vuotta käytössäni olleen Panasonic Lumix LX-3:n. Vaikka kamera edustaa pokkareiden parhaimmistoa ja pystyy myös pimeäkuvaukseen, on se silti vielä kaukana järkkäreiden tasosta. Pidempään olin jo halunnut ottaa valokuvauksessa askeleen eteenpäin ja syksyn poistomyynneistä nappasin itselleni vihdoin uuden kameran: Olympuksen mikrojärkkärin E-PL2:n. Ensitesteissä kamera on ainakin vakuuttanut, mutta tosi koitos on edessä nyt matkalla.

Posted by:Panu / Panun matkat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.