Poznan 1956Ensimmäiseksi iloisia uutisia! Olette ehkä huomanneet sivupalkissa lähtölaskentaa Puolaan raksuttavan laskurin. Tasan kahden viikon päästä olen tyttöystäväni kanssa suuntaamassa lomailemaan viime vuoden kotikonnuilleni. Kolme yötä on luvassa minulle niin rakkaassa Poznanissa ja kaksi monumentaalisuudellaan kiehtovassa Varsovassa.

Tuntuu jännittävältä suunnata paikkaan, joka on minulle kuin toinen koti. Edessä on varmasti huikea nostalgiavyöry, riemukkaita jälleennäkemisiä sekä rentoutumista ja shoppailua. Mielessäni on koko joukko ravintoloita, kahviloita ja kauppoja, joissa on kerrassaan pakko päästä käymään. Tietysti uusiakin löytöjä voi tulla vastaan, mutta tämän reissun erityisenä teemana saa ja tuleekin olla fiilistely.

Kahvilat Puola
Puolalaisten kahviloiden herkkuja on tullut kaivattua viimeiset 10 kuukautta. Onneksi odotus on kohta ohi!

Toisaalta tuntuu jo etukäteen hieman harmilliselta, etten pysty tekemään Puolaan nyt yhtään pidempää visiittiä. Toiseen kulttuuriin kerran kunnolla tutustuttuaan ei ole helppo päästää irti. ”Pahimmillaan” tässä käykin niin, että muistojen verestäminen paikan päällä tuottaa vain entistä kovemman kaipuun lempeän slaavilaiseen Puolaan.

Reissun erikoisempi teema on suomalaisten tapaaminen Puolassa. Eräs opiskelukaverini on tällä hetkellä vaihdossa Poznanissa. Olen mielenkiinnolla seurannut hänen taivaltaan jalanjäljilläni. Tuoreista vaihtokokemuksistaan hän kirjoittaa tasokkaassa ja persoonallisessa blogissaan Schrödingerin kissa. En voi kuin suositella!

Jotta maanmiesten ja -naisten tapaamisesta ei olisi Puolan-lomalla runsaudenpulaa, lienee edessä toinenkin kohtaaminen suomalaisen kanssa. Olen seurannut alusta lähtien Poznanissa-blogia, joka myös käsittelee opiskelijavaihtoa Puolassa ja on oikein mukavaa ja napakkaa luettavaa.

Lopuksi haluaisin vielä jakaa linkin Puolassa opiskelleen, työskennelleen ja jääkiekkoa pelanneen Henrin kertomukseen ajastaan Puolasta. Hänen naseva, muun muassa Puolan-liftauskokemuksia esittelevä artikkelinsa on luettavissa Varsovan Suomen-suurlähetystön sivuilla.

Posted by:Panu / Panun matkat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.