Rantapallo julkaisi tänään erinomaisen Krakova-artikkelin, jonka yllyttämänä innostuin minäkin kirjoittamaan ehdottomiin lempikohteisiini lukeutuvasta kaupungista. Krakova oli ensikosketukseni Puolaan vuonna 2008 ja oli varmasti osaltaan vaikuttamassa siihen, miksi valitsin Erasmus-vaihtokohteekseni Puolan ja Poznanin. Kesällä 2010 vierailin Krakovassa uudemman kerran osana ikimuistoista kesäreissuani, joka vei maanteitse Gdanskista Dubrovnikiin. Tuolla matkalla onnistuin löytämään Krakovan majoitustarjonnasta todellisen helmen, The Secret Garden -hostellin, josta lisää seuraavassa.

Olin matkassa tyttöystäväni kanssa. Varsovassa ja Wrocławissa olimme aiemmin samana vuonna majoittautuneet huippuedullisesti viiden tähden hotelleissa, mutta kesä-Krakovassa hotellihinnat olivat sen verran korkeammat, että lähdin suosiolla etsimään meille perustason majoituspaikkaa. Varaussivustojen ylistävien arvioiden perusteella valitsin yöpymispaikaksemme The Secret Gardenin, joka ei pettänyt vaan jaksoi yllättää kaikkien kehujen jälkeenkin.

The Secret Garden sijoittuu Tripadvisorin arvioissa peräti sijalle 19 koko Krakovan majoitustarjonnassa – ja on listan parhaiten sijoittunut hostelli. Myös Booking.comissa arvosana on hostellille käsittämättömän kova 8,8. En ihmettele erinomaisia arvioita, sillä Secret Gardenissa rahalle saa hyvin vastinetta. Maksoimme kolmesta yöstä ja kahden hengen huoneesta jaetulla kylpyhuoneella 93 € eli 31 € yöltä. Hinta oli mielestäni erinomainen siihen nähden, että hostelli tarjosi runsaan aamiaisen, ilmaisen wifin ja hyvän sijainnin.

Kartalta katsottuna trendikkäässä Kazimierzin kaupunginosassa sijaitseva hostelli saattaa näyttää olevan hieman syrjemmässä, mutta käytännössä Wawelin linna ja vanhakaupunki ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Mukavasti lähes yhtä lyhyt on matka Podgórzen alueelle, joka on Krakovan entinen juutalaisghetto ja jossa voi tutustua muun muassa erinomaiseen Oscar Schindler -museoon sekä moniin muihin toisen maailmansodan ja Krakovan juutalaisten muistomerkkeihin.

Krakovan paras hostelli

Itse hostellihuone ei sinänsä ollut tasoltaan mitenkään erikoinen. Kalusteet olivat ikeamaiset ja äänieristys suhteellisen heikko, mutta toisaalta hostellin sisustuksen puutarhateema oli onnistunut ja siisteys huippuluokkaa. Huone oli myös riittävän tilava eikä mikään koppi. Kylpyhuoneitakin rakennuksessa oli riittävästi, eikä suihkuun tarvinnut jonottaa. Varauksetta voin suositella The Secret Garden -hostellia kaikille, jotka etsivät Krakovasta edullista mutta laadukasta perustason majoitusta.

The Secret Garden -hostelli

Plussat

  • erinomainen hinta-laatusuhde
  • keittiö aina käytössä sekä ilmaiset teet ja kahvit
  • sijainti mukavalla Kazimierzin alueella, silti kävelymatkan päässä vanhastakaupungista ja linnasta
  • laaja valikoima erilaisia huoneita ja huoneiden siisteys
  • ilmainen wifi
  • aamiaisbuffet epätyypillisen runsas hostellille

Miinukset

  • ikeamaiset kalusteet
  • heikohko äänieristys
Krakovan paras hostelli
Secret Gardenin terassi.
Posted by:Panu / Panun matkat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.