Helsingissä juhlitaan koko ensi viikko (28.9–3.10) ParisRio TravelChannelin avajaisia. Matkabloggaajien videoita yhteen kokoavan YouTube-kanavan konsepti on Suomessa ennennäkemätön. Kanavan kaiken sisällön tuottavat minä ja yli 20 muuta matkabloggaajaa. Kanavan taustalla vaikuttaa simppeli ”yhdessä olemme vahvempia” -ajattelu. Yksittäinen matkabloggaaja ei välttämättä pysty tuottamaan säännöllisesti videosisältöjä, mutta ryhmässä säännöllinen sisällöntuotanto on helpompaa. Jatkuvasti päivittyvä sisältö taas parantaa kanavan löydettävyyttä Youtubessa ja helpottaa suurempien katsojamäärien saavuttamista. TravelChannelin tavoitteena on julkaista viikoittain uusia videoita joko suomen- tai englanninkielisinä. Minun, ParisRion ja video-orientoituneen bloggaajakollegani Britannikan suunnittelema traileri kertoo kanavasta lisää.

ParisRio TravelChannel avattiin hiljaisesti jo kesällä

Olen ollut aktiivisesti mukana kanavan suunnittelutyössä, ja avasimme TravelChannelin hiljaisesti jo kesällä. Nyt virallisen avajaisviikon koittaessa kanavalla on jo runsaasti videoita – ja lisää tulee. Videolla matkakohteesta voi välittää sanoja konkreettisempia tunnelmia ja uskon videon kasvattavan suosiotaan matkailutiedon etsijöiden lähteenä nopeasti. Kansainvälisesti matkabloggaajien videot ovat jo iso juttu, mutta Suomi tulee tuttuun tapaan hieman jälkijunassa.

TravelChannelilla pyrimme vauhdittamaan videon läpimurtoa myös matkailun mediakentällä. Manifeston uusimman blogibarometrin mukaan videoblogit ovat jopa suositumpia kuin blogit ja matkailu on noussut (kirjallisten) blogien kolmanneksi suosituimmaksi genreksi. Videoita tekevänä matkabloggaajana tunnenkin olevani eturintamassa. Jatkossa jaan tekemäni videot oman YouTube-kanavani ja TravelChannelin kesken – aika näyttää, millä tyylillä.

Viikko avajaishumua – tule tapaamaan kanavan bloggaajia ja katsomaan videoita popup-kahvilaan

Ensi viikolla sinulla on mahdollisuus tutustua minuun ja muihin TravelChannelin bloggaajiin sekä nauttia muusta avajaisviikon ohjelmasta popup-kahvila ParisRio TravelCaféssa (Unioninkatu 25). Kahvilassa makukahveja tarjoaa Coffeexart. Avajaisviikon ohjelma pitää sisällään muun muassa videonäytöksiä ja bloggaajien esittelyjä. Tarkat tiedot löydät täältä. Somessa julkaisuviikon etenemistä ja muuta TravelChannel-asiaa voit seurata aihetunnisteella #ParisRioVideo.

Lopuksi vielä TravelChannelille jo tekemäni kaksi videota Ruotsista ja Saksasta.

ParisRio TravelChannel on ParisRio.comin, United Screensin ja yli 20 suomalaisen matkabloggaajan yhteistyössä toteuttama uusi YouTube-kanava.

Posted by:Panu / Panun matkat

4 replies on “ParisRio TravelChannel – matkabloggaajien Youtube-kanava

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.