Pingahdus Energian oivalluskeskuksessa Tallinnassa

Tallinnan Energian oivalluskeskus sijaitsee lähellä satamaa, Kalamajan laitamilla Linnahallin naapurissa. Historialliseen sähkölaitokseen rakennettu heurekamainen tiedekeskus ei juuri erotu katukuvasta, koska vanhan voimalarakennuksen julkisivu on suojeltu. Sisäänkäynnin vierestä sentään löytyy keskuksen kyltti.

Energian oivalluskeskus, Tallinna nähtävyydet
Energian oivalluskeskus kätkee sisäänsä muun muassa avaruusnäyttelyn. Kokeile esimerkiksi simulaatiota raketin noususta Maasta.

Uusi nähtävyys – Energian oivalluskeskus on Tallinnan oma Heureka

Toimintansa Oivalluskeskus aloitti viime kesänä, ja paikka lukeutuu Tallinnan uusimpiin nähtävyyksiin. Kävin kokeilemassa keskusta perjantaina PING Helsingin Tallinna-ohjelman puitteissa. Näyttelyssä pääsi testaamaan luonnonilmiöitä eri aisteilla. Lisäksi esillä oli muun muassa sähkö- ja avaruustekniikkaa. Päänähtävyytenä komeili valtava Faradayn häkki, jonka sisällä Teslan muuntajat tuottavat salamia vierailijoiden nähtäväksi.

Tallinna Energian oivalluskeskus - Faradayn häkki

Faradayn häkissä nähtävään salamanäytökseen huipentuu uusin videobloggaukseni. Selvitän myös muun muassa, miten piirrokset muutetaan musiikiksi ja miltä tuntuu nousta avaruuteen raketin kyydissä. Entä minkä vanhan rakkauteni muistan vuosien unohduksen jälkeen?

Osallistuin 27.3.2015 PING Helsinkiin sisällöntuottajana. Vierailuni Oivalluskeskukseen kuului tapahtuman Tallinna-ohjelmaan, jonka tuotti Pieni Ideapuoti ja tarjosi Visit Tallinn.

Energian oivalluskeskuksen kotisivut >>

Muita Tallinna-postauksia >>

Energian oivalluskeskus Tallinna