Press Enter / Return to begin your search.

0 thoughts on “Lux Helsinki 2015 – tunnelmani”

 1. Hyvä video ja hyvin analysoitu! Itse olin ennakko-odotuksiin nähden pettynyt. Tapahtuman parhaaksi anniksi nousi oikeastaan torikortteleissa kiertely itsessään. Ja Bryggerin terassilla nautittu glühwein. Erittäin hyvä veto kirpakassa pakkassäässä!

  1. Kiitos! Mulle lopulta ainoa pettymys oli se Tuomiokirkko, kaikesta muusta pidin, mutta näyttävyydessä toki jäätiin viime vuotta jälkeen. Tosin se taisi olla tietoinen valinta, että mahtipontisuuden sijaan pyrittiin pienimuotoisempaan ilmaisuun ja osallistamiseen. Multa kyllä jä aika moni teos jäi näkemättä, mutta ehkä suuntaan katsastamaan ne vielä tänään tai huomenna. Ja hehkuviinistä – en voinut olla ajattelematta jälleen kerran, miten Suomessa lainsäädäntö vaikeuttaa viihtyvyyttä tällaisissa tapahtumissa. Varmaan kaikkialla muualla teosten vierellä olisi kojuja, joissa myytäisiin juurikin hehkuviiniä, mutta meillä on kansallisena erikoisuutenamme anniskelualueet… 🙁

 2. Mielenkiintoista pohdintaa tapahtumasta! Mää olin tänä vuonna kiertelemässä ensi kertaa ja täytyy kyllä sanoa, että tuomiokirkko oli ihan jäätävä pettymys. Myös Porthanian show ei oo oikeen avautunut, vaikka useaan otteeseen oon siitä ohi mennyt. Suokkari oli ehdottomasti nuo kansalaistorin psykedeeliset värit, vaikka Finlandia-talon teos oli sekin vaikuttava. Sanomatalosta puhumattakaan!

  Osa jäi kokonaan näkemättä pakkasen vuoksi, joten kiva että pääsin tutustumaan niihin Panun matkoissa. 🙂 Esimerkiksi nuo torikortteleiden teokset oli uusia, sillä ei jaksettu piipahtaa siellä enää Senaatintorilla kököttämisen jälkeen.

  Ja kestoa sekä ajankohtaa ihmeteltiin mekin. Veikkaan, että yleisö olisi löytänyt tapahtuman vielä paremmin (en tiiä onko yleisökatoa ollut vai ei), jos se olisi aloitettu edes paria päivää aikaisemmin, niin olisi ollut koko viikonloppu aikaa tutustua tarjontaan.

  1. Kiitos! Joo siis Luxin kesto on kyllä hämmentävä. Luxilla olisi potentiaalia turistimagneetiksi asti, mutta se vaatisi kyllä keston pidentämistä ja ajankohdan tarkempaa miettimistä… Jotenkin hämmentävää, että festari alkaa sunnuntaina ja päättyy torstaina. Lähtökohtaisesti parhaat kävijäpäivät eli perjantai ja lauantai jätetään siis käyttämättä – outoa! Ja täytyy sanoa, että mulla oli postauksessa alun perin vielä vähän enemmänkin kriittistä pohdintaa koskien järjestelyjä ja teoksien luonnetta, mutta jätin siitä osuudesta osan pois, koska postaus alkoi mennä turhan raskaaksi… Joka tapauksessa sanon, että viime vuoden linja isompine teoksineen miellytti mua enemmän, mutta ei tämäkään vuosi huono ollut Tuomiokirkkoa lukuun ottamatta. Tapahtuman yleislinjaa pohtiessani tulevat kuitenkin mieleeni suurlähettiläs Bruce J. Oreckin sanat siitä, että Helsinki haaskaa turistipotentiaaliaan.

 3. Me olemme kierrelleet kait jo kolmena vuonna – ja tänä vuonna ei olla vielä edes päästy paikalle. Saa nähdä josko huomenna saisi vielä lähdettyä, mutta toisaalta, tuonhan voi katsoa sisällä lämpimässä tästä ja Sannan blogeista.
  On vähemmän ruuhkaakin 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Wide angle in your pocket opens up new photography possibilities. I took this one with Sony Xperia 1.
•
•
•
•
#xperia #takenwithxperia #meinxperia #xperia1 #espoo #keilaniemi #crane #wideangle #truecolours #panunmatkat #urban #cityscape #finland #suomi #construction #landscapephotography #landscape_love
 • First August Monday in #Hakaniemenranta.
 • And we watched sunset...
•
•
•
•
•
#helsinki #myhelsinki #lightroomhdr #viikki #hallainvuori #itähelsinki #withgalaxy #summer #kesä #suomenkesä #visithelsinki #suomi #suomiretki #finland #artofvisuals #thisisfinland #visualsoflife #discoverfinland #ig_finland #visitfinland #panunmatkat #travelblog #matkablogi #ylesaa #mtvsaa #auringonlasku #sunset_pics #sunset_love #ifolor #kuvakisa
 • Orange tube + sunset #shotoniphone
•
•
•
•
•
#helsinki #myllypuro #mtvsaa #ylesaa #ig_finland #panunmatkat #lightroomhdr #landscape_lovers #landscapephotography #fantastic_earth #landscape_captures #ic_landscapes #visitfinland #visithelsinki #suomiretki #ourfinland #cityscape #auringonlasku #sunset #sunset_vision #sunset_pics #metropoliaamk @metropolia_uas
 • Midsummer times •
•
•
•
•
#helsinki #myhelsinki #lightroomhdr #viikki #hallainvuori #itähelsinki #midsummer #juhannus #shotoniphone #summer #kesä #suomenkesä #visithelsinki #suomi #suomiretki #finland #artofvisuals #thisisfinland #visualsoflife #discoverfinland #ig_finland #visitfinland #panunmatkat #travelblog #matkablogi #ylesaa #mtvsaa #auringonlasku #sunset_pics #sunset_love
 • Ice-cream van
•
•
•
•
•
#helsinki #allasseapool #3kaveria
#shotoniphone #summer #kesä #suomenkesä #visithelsinki #suomi #suomiretki #finland #artofvisuals #thisisfinland #visualsoflife #discoverfinland #ig_finland #visitfinland #panunmatkat #travelblog #matkablogi #rajala100teos @allasseapool @3kaveria #3kaverinjäätelö #vintagecar

lepanu @ Instagram