Helsingissä hyvistä näköalapaikoista ei ole runsaudenpulaa. Kaupungin katseluun pidän parhaimpina hotelli Tornin legendaarista Ateljee-baaria sekä Linnanmäen ilmaista Panoraama-näkötornia. Merimaisemien ihailuun taas on omiaan Verkkokauppa.comin näköalatasanne, jossa kävin tänään syysauringon helliessä.

Helsingin Verkkokauppa.comin näköalatasanne

Jätkäsaaressa sijaitseva näköalatasanne on pinta-alaltaan Suomen suurin ja kohoaa 50 metrin korkeuteen. Paikalle pääsee Verkkokaupan kolmesta hissistä keskimmäisellä. Koska ylös vie vain yksi hissi, ruuhkautuminen on väistämätöntä vähänkin vilkkaampana aikana. Keskiviikkoiltapäivänä kolmen ja neljän välillä tungosta ei kuitenkaan ollut. Minun lisäkseni tasanteella kävi vain muutamia venäläisiä turisteja.

Helsingin Verkkokauppa.comin näköalatasanne

Helsingin Verkkokauppa.comin näköalatasanne
Näkymä tasanteelta ensikäyntini aikaan heinäkuussa 2013. Tämän kuvan olen ottanut Olympuksen minijärkkärillä, muut Lumia 1020:lla.

Hissistä poistuttaessa huomion vangitsee tasanteen erikoisuus: MiG-21-torjuntahävittäjä, joka palveli Suomen ilmavoimissa vuoteen 1998 saakka. Hävittäjä kiehtoo varmasti pikkupoikia ja sotakalustosta tai ilmailusta kiinnostuneita.

Verkkokauppa.comin näköalatasanne Helsingissä
MiG-21:t edelsivät ilmavoimissamme Horneteja ja olivat Suomen ensimmäiset koneet, jotka kykenivät saavuttamaan kaksinkertaisen äänennopeuden.
Verkkokauppa.comin näköalatasanne Helsingissä
MiG-21 on maailman eniten valmistettu ääntä nopeampi lentokone.

Tasanteelta aukeavat laajat maisemat kohti keskustaa, Länsi- ja Pohjois-Helsinkiä ja Itämerta. Keskustan keskeiset nähtävyydet, kuten Tuomiokirkko, voivat kuitenkin jäädä ikävästi piiloon sataman nosturien taakse. Valokuvaajia taas harmittavat korkeat suojalasit, jotka vaikeuttavat kuvaamista; koko tasanteella on vain muutama paikka, jossa lasi on hieman matalampi ja kameran pystyy nostamaan yli.

Verkkokauppa.comin näköalatasanne Helsingissä
Kuvaus turvalasien läpi ei houkuttele, mutta Jätkäsaaren massiivisen rakennustyömaan katselu kiehtoo.

Oma visiittini tasanteelle oli toinen. Ensimmäistä kertaa kävin paikalla The Tall Ships Races -tapahtumassa heinäkuussa 2013. Kaikkiaan tasanne on pienine puutteineenkin hyvä lisä Helsingin rajallisiin näköalamahdollisuuksiin ja kelpaa myös esiteltäväksi turisteille.

Helsingin Verkkokauppa.comin näköalatasanne

Näköalatasanteelle pääsee raitiovaunulla 9. Tasanteella ei ole kahvilaa tai kioskia, mutta eväitä voi ostaa Verkkokaupan alakerroksissa sijaitsevista kahviloista ja ravintoloista. Lisäksi käyntiin voi yhdistää vierailun Verkkokaupan tietokone- ja pelikonsolimuseossa.

Posted by:Panu / Panun matkat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.