Päiväksi Pietariin

Starttaan tänään reissuvuoden 2014, kun nousen St. Peter Linen kutsumana M/S Mariaan ja seilaan päiväksi Pietariin. Kyseessä on lehdistömatka, jonne lähtee paitsi toimittajia myös bloggaajia. Muista matkablogeista mukana on ainakin Kaukokaipuu.

Pietarissa yliopiston ainejärjestöni kanssa toukokuussa 2009.
Huomenna palaan näihin maisemiin vajaan viiden vuoden tauon jälkeen. Kuva toukokuulta 2009.

Olen toimittajana työskennellessäni käynyt lehdistömatkoilla aiemminkin, mutta nyt kyseessä on ensimmäinen kerta, kun edustan matkalla omaa mediaani eli Panun matkoja. Myöhemmin tänä vuonna on muuten luvassa lisää blogiedustusta, kun suuntaan Savonlinnaan Sokos Hotels: 40 vuotta – 40 blogitarinaa -kampanjan puitteissa.

Pietarin keskeiset nähtävyydet olen nähnyt aiemmin kahdella Venäjän-matkallani vuonna 2009. Huomenna pääsen tutkimaan noita monumentaalisia rakennuksia kolmatta kertaa. Pietariin ei helposti kyllästy, ja olenkin intoa täynnä, vaikka tavallaan mitään uutta ei ole luvassa.

Pietarin Verikirkko toukokuussa 2009.
Verikirkko toukokuussa 2009.

Erityisesti odotan, että pääsen kuvaamaan Pietaria viiden vuoden tauon jälkeen; viime visiitistä valokuvaustaitoni ja -kalustoni ovat kehittyneet huimasti. Etenkin toivon, että löydän aikaa käväistä metrossa kuvauskierroksella. Taideteosten oloisilta asemilta minulla ei nimittäin ole lainkaan kuvia, sillä vielä vuonna 2009 kuvaaminen oli metrossa kielletty. Nykyään se on sallittu ilman salamaa.

Tämän matkan seurauksena suunnittelen aloittavani pienimuotoisen Pietari-teeman blogissani. Aion kirjoittaa useampia postauksia, vanhemmista muistoista tuoreisiin matkatunnelmiin. Pietari-teeman avajaisiksi sopii kuvakooste toukokuulta 2009. Kuvaa klikkaamalla aukeaa koko näytön kokoinen kuvaesitys.