Panun matkojen joulukalenteri


Palaan viimeisen kerran joulun alla tekemääni Tallinnan-matkaan. Kohvik Moonissa syödyn päivällisen jälkeen jäi noin tunti aikaa pyörähtää vanhassakaupungissa ja joulutorilla. Kiire painoi päälle koko ajan, mutta ehdin silti nauttia joulutorin tunnelmasta ja ostaa tuliaisiakin. Vaikka lunta ei ollut maassa, jouluvalot kaikkialla vanhassakaupungissa hivelivät silmää ja onnistuivat nostattamaan joulutunnelmaa. Sosiaalisessa mediassa kirjoitinkin tuoreeltaan, että Tallinnan joulutori tekee joulufiiliksen säässä kuin säässä.

Joulutorin tunnelmaa kuvailisin lyhyesti miellyttäväksi, keskieurooppalaiseksi ja muuttumattomaksi. Minulle jäi nimittäin vahva tunne siitä, että käppäilin täsmälleen samalla torilla kuin tammikuussa 2012, jolloin tein paikalle ensivisiittini. Niinpä en kuvaile Tallinnan joulua tällä kertaa enempää sanoin, vaan annan parhaiden kuvieni puhua puolestaan. Yhä paikkansapitäviä lisähuomioita tarjoaa puolestaan vanha postaukseni Talvinen Tallinna ja upea joulutori.

Paksun Margareetan torni jouluvalaistuksessa.
Olevisten kirkko.
Tällainen juna ajelutti väkeä Pikk-kadulla.
Joulutorille kävelin Pikk-katua pitkin, kunnes tuli aika kääntyä Mündi-kadulle, jolta aukesi tämä näkymä.
Hehkuviiniä en tällä kertaa ostanut ajan puutteen vuoksi – asiaan se olisi kuulunut.

Tuliaisiksi ostin tätä glögiä.
Posted by:Panu / Panun matkat

2 replies on “Jouluinen Tallinna vielä kerran

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.