Päivän muisto 4.7.

Matkamuistojeni kannalta heinäkuun ensimmäiset päivät tarkoittavat suuria alkuja. Eilen tuli kuluneeksi neljä vuotta Trans-Siperian-matkani aloittamisesta, ja kolme vuotta sitten heinäkuun neljäntenä matkasin ensimmäistä kertaa Gdanskiin. Puolan tunnetuin satamakaupunki sai kunnian toimia ensietappina omatoimiselle kiertomatkalle, jota kutsun nimellä Gdanskista Dubrovnikiin.

Gdanskissa tapasin Suomesta Puolaan lentäneen tyttöystäväni. Vietimme päivän kaupungissa, ja ohjelmamme koostui perusnähtävyyksien kierroksesta sekä terassilounaasta kaupungintalon kupeessa. Päivän päätteeksi otimme junan Poznaniin vetääksemme muutaman päivän ajan henkeä, ennen kuin suuri matka alkoi toden teolla. Tie vei siis lopulta junalla ja bussilla Krakovan, Unkarin, Serbian ja Bosnian kautta Kroatiaan.

Entäpä sitten päivä Gdanskissa? Kaupungissa säväyttivät vanhat historialliset rakennukset ja sataman läsnäolo. Päivä oli leppoisaa nähtävyyksien katselua ja tunnelman haistelua. Kuvamuistoiksi tallentui muun muassa seuraavaa.

Gdansk kirkontornissa

Posted by:Panu / Panun matkat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.