Tapaaminen Gdanskissa

Päivän muisto 4.7.

Matkamuistojeni kannalta heinäkuun ensimmäiset päivät tarkoittavat suuria alkuja. Eilen tuli kuluneeksi neljä vuotta Trans-Siperian-matkani aloittamisesta, ja kolme vuotta sitten heinäkuun neljäntenä matkasin ensimmäistä kertaa Gdanskiin. Puolan tunnetuin satamakaupunki sai kunnian toimia ensietappina omatoimiselle kiertomatkalle, jota kutsun nimellä Gdanskista Dubrovnikiin.

Gdanskissa tapasin Suomesta Puolaan lentäneen tyttöystäväni. Vietimme päivän kaupungissa, ja ohjelmamme koostui perusnähtävyyksien kierroksesta sekä terassilounaasta kaupungintalon kupeessa. Päivän päätteeksi otimme junan Poznaniin vetääksemme muutaman päivän ajan henkeä, ennen kuin suuri matka alkoi toden teolla. Tie vei siis lopulta junalla ja bussilla Krakovan, Unkarin, Serbian ja Bosnian kautta Kroatiaan.

Entäpä sitten päivä Gdanskissa? Kaupungissa säväyttivät vanhat historialliset rakennukset ja sataman läsnäolo. Päivä oli leppoisaa nähtävyyksien katselua ja tunnelman haistelua. Kuvamuistoiksi tallentui muun muassa seuraavaa.

Puola Gdansk Puola

Gdanskissa

Gdanskin keskustaa

Puolassa

Gdansk kirkontornissa