Tässä postauksessa matkaan ajassa reilusti taaksepäin, nimittäin 10 vuoden takaiseen Englantiin, jossa olin EF:n abikielikurssilla 2.–22.6.2003. Tuon kurssin päättymisen kymmenvuotispäivä oli siis äskettäin.

10 vuodessa maailma on muuttunut paljon erityisesti tekniikan osalta. Kielikurssiporukassani esimerkiksi digikamera oli vain yhdellä, eikä kukaan kantanut läppäriä mukana. Blogeista ei ollut kuullut juuri kukaan, eikä älypuhelimia vielä ollut.

Minä tosin siirryin digiaikaan heti kurssin jälkeen hankittuani tarjouksesta ensimmäisen digikamerani. Kurssilla kuvasin siis vielä filmille. Kaikkiaan kolmen viikon aikana otin noin 60 kuvaa. Eikö määrä tunnukin nykynäkökulmasta naurettavan pieneltä?

Kurssi pidettiin Brightonissa, mutta teimme muutamia päiväretkiä muualle Englantiin. Kävimme muun muassa kahdesti Lontoossa sekä Eastbournessa, jossa minusta otettiin seuraava kuva.

Kielikurssi Englannissa

Seison Eastbourne Pierin eli kaupungin kävelylaiturin näköalapaikalla. Englanti on juuri vetäissyt hihasta kuuluisan sateisen sään korttinsa, ja oleskelu tuulisella tasanteella tuntui juuri niin mukavalta kuin kuvasta näkyy. Maisemat kuitenkin palkitsivat. Erityisesti heti keskustan vieressä sijaitseva luontoalue Eastbourne Downs vehreine kukkuloineen ja rantajyrkänteineen piirtyi syvälle nuoren miehen muistiin. Kukkuloille kiipesimme vielä myöhemmin samana päivänä.

Kielikurssi oli ensimmäinen ulkomaanmatkani ilman vanhempiani ja siten ensimmäinen suurempi seikkailuni maailmalla. Kurssilla opin tietysti jonkin verran kieltä ja huomasin, että ulkomailla pärjäämistä on turha jännittää. Kurssin aikana syntyi myös niin kestävä ystävyyssuhde erääseen pohjoissuomalaiseen, että hän oli vieraana viimekesäisissä häissäni. Hänelle myös kuuluu kunnia inspiraatiosta tähän postaukseen, sillä hän oli meillä käymässä tänään, ja muistelimme luonnollisesti yhteistä kielikurssiamme.

Lopuksi vielä pieni ennustus: Englanti kutsuu minua jälleen 2015. Aiemmin olen käynyt maassa 1997, 2003 ja 2009. Kaava lienee selvä.

Posted by:Panu / Panun matkat

2 replies on “Kielikurssiretki tuuliseen Eastbourneen

  1. No niin, täältähän niitä muistoja löytyi – aivan mahtava tuo kuva, välittyy varsin eläväisesti sen hetkinen fiilis! 😀 Heinäkuu 2003 oli kuulemma sateettomin kesä Englannissa vähään aikaan, ainoastaan ekana kielikurssipäivänä satoi kissoja ja koiria taivaalta kun etsittiin kurssirakennusta uitettuina koirina ja lopulta sulavasti päädyttiin ottamaan taksi aivan nurkan takaa… :’)

    Huippua kun oot lähössä takas Englantiin ensi vuonna, saanko udella minne päin siellä?

  2. Joo, muistan otsikot tyyliin ”Englanti kuin Brasilia”. Mun kurssin aikana ensimmäinen viikko oli hyvin sateinen, mutta sen jälkeen aurinko vain porotti porottamistaan ja oli uskomattoman lämmin. Onneksi Brightonissa oli ne biitsit. Siellä kelpasi lekotella. 🙂

    Enpä tiedä vielä, olenko lähdössä vai en, mutta kuuden vuoden välein on tullut Englannissa käytyä. Ehkä. Oikeastaan kyllä kiinnostaisi nyt Englantia enemmän Skotlanti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.