Päivän muisto 27.6.

Päivämäärälle 27.6. arkistoistani ei löytynyt varsinaista matkakuvaa, joten päätin ilahduttaa teitä hieman erilaisella kuvamuistolla. Matkaamme seuraavan kuvan siivellä vuoteen 2005 ja Linnanmäelle, jossa olin silloin kesätöissä.

Kuvassa olen alle kaksikymppinen ja ensimmäisessä pidemmässä työsuhteessani. Linnanmäki oli ehdottomasti tärkein työpaikkani ennen viestintäalalle siirtymistäni, ja muistot kahdesta Lintsi-kesästäni ovat positiivisia.

Mielestäni pelimyyjän työ oli sopivan itsenäistä ja tehtävässä pääsi kehittämään asiakaspalvelu- ja esiintymistaitojaan. Erityisesti minua ilahdutti mahdollisuus selostaa ja markkinoida pelejä mikrofoniin puhuen, sillä toimin mielelläni juontajatyyppisessä roolissa. Ehdoton lempipelini olikin hevoslaukkakisa Derby, jossa kiireisenä kesäpäivänä vaadittiin oikeastaan tauotonta pälätystä. Työpisteet vaihtelivat pelimyyjillä päivittäin, ja työpäivän alkuun sisältyi aina jännitysmomentti, missä tänään työskenneltäisiin. Lisäksi jännättiin luonnollisesti päivän säätä.

Panu Lempiäinen pelimyyjänä Linnanmäellä 2005

Työyhteisönä Linnanmäki oli aikalailla ainutlaatuinen, ja klisee siitä, ettei Lintsi ole vain kesätyöpaikka vaan tapa viettää kesää, pitää paikkansa. Harvassa ovat ne työpaikat, jotka kokoavat yhteen niin suuren joukon suunnilleen samanikäisiä opiskelijoita ja opiskelijoiksi pyrkiviä. Kontakteja ja kavereita Lintsi-kesinä syntyykin varmasti.

Lintsin jälkeen voisin puhua hieman vielä itsestäni listaamalla muutaman satunnaisen faktan kahdeksan vuoden takaisesta Panusta:

  • oli opiskellut vuoden yliopistossa
  • asui vielä vanhempiensa luona
  • oli käynyt ulkomailla vain Ruotsissa ja Englannissa
  • oli saanut ensimmäiset (ja toistaiseksi ainoat) aurinkolasinsa vahvuuksilla ja olisi nauranut epäuskoisesti, jos joku olisi ennustanut, että nuo lasit käyvät isäntänsä kanssa 18 eri maassa seuraavan kahdeksan vuoden aikana.
Posted by:Panu / Panun matkat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.