Photo & Video Sharing by SmugMug

Päivän muisto 26.6.

”Panu, sinä näytät ihan venäläiseltä!” huudahti baskilainen vaihtarikaverini Kristian, kun painoin neuvostoliittolaisen karvalakin päähäni Poznanin Proletaryat-pubissa 26.6.2010. Joku toinen suomalainen olisi voinut kommentista loukkaantua, mutta minä suhtauduin asiaan rennosti. Kuittasin, että sinähän, Kristian, varmasti tiedät, miltä venäläiset näyttävät. Vasta parikymppinen filologi oli ehtinyt kokea ikäisekseen paljon ja asua Puolan lisäksi niin Venäjällä kuin Valko-Venäjällä. Hän oli yksi parhaista kavereistani vaihtoaikanani: aina hilpeällä tuulella ja valmis keskustelemaan mistä hyvänsä usealla eri kielellä.

Proletaryatissa juhlin tuona iltana ison espanjalaisten vaihtarijoukon läksiäisiä. Olimme ensin ruokailleet jalkapalloa katsellen Sphinxissä, joka tarjoaa puolalaista ruokaa egyptiläisellä vivahteella, ja siirtyneet sitten jatkoille Proletaryatiin, monen vaihtarin suosikkipubiin. Paikan sisustus koostuu pitkälti neuvostorekvisiitasta, ja asiakkaat saavat lainata panttia vastaan erilaisia neuvostovaatteita armeijavetimistä kosmonautin kypärään. Tuona iltana heitinkin monelle vaihtaritoverilleni hyvästit neuvostolakki päässäni. Toivottavasti jäin kuitenkin heidän mieleensä supisuomalaisena. 😉

Posted by:Panu / Panun matkat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.