Päivän muisto 24.6.

Kolme vuotta sitten Erasmus-vaihtoni Poznanissa oli päättymässä. Kurssit olivat jo loppuneet ja kokeet takanapäin. Minulla oli käytännössä vain aikaa eikä lainkaan velvollisuuksia. Vaihtoni viimeisistä päivistä muistankin päällimmäisenä uskomattoman vapauden tunteen sekä päälaelleen kääntyneen vuorokausirytmin.

Silloisten kesäpäivien ohjelmani koostui lähinnä jalkapallon MM-kisojen katsomisesta, ulkona syömisestä sekä aamuyöhön venyneistä ”jatkoista”, usein jonkun läksiäisistä. Jos läksiäisiä ei ollut, löytyi illaksi muuta ohjelmaa. Tällainen päivä oli esimerkiksi juhannusaatto 24.6., jolloin vanhankaupungin aukiolla järjestettiin suuri konsertti. Bändien lisäksi kansaa viihdyttivät kaupungintalon edustan vallanneet tulitaiteilijat.

Ilta jatkui bulgarialais-irlantilais-espanjalaisessa seurassa ensin Sphinx-ruokaravintolassa, jota voisi luonnehtia Puolan Chicosiksi, ja sitten kaikkien vaihtarien suosikkiterassilla, Dragonissa. Dragon on on monikerroksinen pubiklubi, jossa kesästä voi nauttia viihtyisällä sisäpihalla. Nimensä mukaisesti paikan baaritiskiä koristaa lohikäärme.

Seuraavassa esitän samat muistot kuvina.

Hyvässä seurassa haamuksi valottuneena.
Dragonin terassilla ilma suorastaan sähköistyi juhannusyönä.
Posted by:Panu / Panun matkat

<p>Puolassa asunut ja Trans-Siperian junaillut Panu intoilee Itä-Euroopasta ja lämpenee vähemmän tunnetuille matkakohteille. Matkalla tärkeitä ovat elämykset ja kokemukset: kosketukset paikalliseen kulttuuriin, tapahtumat, nähtävyydet ja hyvät näköalat. Pienen tytön isänä Panu arvostaa myös lähimatkailua ja tasokasta majoitusta.</p>

Vastaa