Kävin elokuussa Portugalissa ja päiväseltään Lissabonissa. Jokaisessa opaskirjassa hehkutettiin kaupungin ties kuinka vanhoja, minikokoisia raitiovaunuja. Nytkähtelevästi liikkuvat vaunut olivat kieltämättä hauska näky, mutta kovin käytännöllisiltä ne eivät elokuun turistikaudella vaikuttaneet – eivät ainakaan isohkon, liian tiivistä tunnelmaa kaihtavan suomalaismiehen näkökulmasta. Turisteja oli nimittäin kyydissä niin paljon, että katsoin lopulta parhaaksi olla edes yrittämättä sisään. Valintaani vaikutti myös se, että huomasin ilmastoitujen minibussien kuljettavan väkeä kuuluisalle São Jorge -linnalle. Niitä käytinkin sitten, kun kävelykunto alkoi kovissa helteissä hyytyä.

Matkaoppaiden suositusten vastaisesti tyydyin siis vain kuvaamaan raitiovaunuja ja katselemaan niiden hieman hullunkuristakin menoa. Raitiovaunujen vaihtoehdoksi keksimistäni minibusseista vinkkaan seuraavassa postauksessani.

Posted by:Panu / Panun matkat

2 replies on “Ne kuuluisat Lissabonin raitiovaunut

  1. Ha ha, näyttääpä tutulta!! Mekin ihastelimme näitä muutama viikko sitten! Kämppä tosin oli aivan tuon São Jorge – linnan kulmilla joten sinne jaksettiin vielä jalkaisinkin vaikka mittari näytti päivittäin +30 astetta. Huh hellettä…

    1. Olipa erinomainen sijainti asunnolla!

      Portugalissa oli kyllä todella kuuma. Normaalisti kapuaisin tuollekin linnakukkulalle tuosta vain, mutta noissa helteissä oli aina iltapäivällä veto jo vähän poissa… Melkein mieluiten vain istuikin kahvilla varjossa. Älyttömän hyvät kahvit siellä. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.