Ne kuuluisat Lissabonin raitiovaunut

Kävin elokuussa Portugalissa ja päiväseltään Lissabonissa. Jokaisessa opaskirjassa hehkutettiin kaupungin ties kuinka vanhoja, minikokoisia raitiovaunuja. Nytkähtelevästi liikkuvat vaunut olivat kieltämättä hauska näky, mutta kovin käytännöllisiltä ne eivät elokuun turistikaudella vaikuttaneet – eivät ainakaan isohkon, liian tiivistä tunnelmaa kaihtavan suomalaismiehen näkökulmasta. Turisteja oli nimittäin kyydissä niin paljon, että katsoin lopulta parhaaksi olla edes yrittämättä sisään. Valintaani vaikutti myös se, että huomasin ilmastoitujen minibussien kuljettavan väkeä kuuluisalle São Jorge -linnalle. Niitä käytinkin sitten, kun kävelykunto alkoi kovissa helteissä hyytyä.

Matkaoppaiden suositusten vastaisesti tyydyin siis vain kuvaamaan raitiovaunuja ja katselemaan niiden hieman hullunkuristakin menoa. Raitiovaunujen vaihtoehdoksi keksimistäni minibusseista vinkkaan seuraavassa postauksessani.

Ne kuuluisat Lissabonin raitiovaunut Ne kuuluisat Lissabonin raitiovaunut