Järjestellessäni hiljattain kuviani törmäsin kahteen hienoon otokseen viime vuodelta.

Ensimmäinen on Kölnin tuomiokirkon tornista, jonka huipulle kiipesin viime elokuun reililläni. Sade kiusasi päivän aluksi, mutta kapuamisen aikana alkoi aurinko jo pilkottaa. Ylhäällä valo tulvi tornin kattorakennelman lukuisista pienistä aukoista upeasti sisään, ja onnistuin ikuistamaan näyn kuvaan.

Kölnin tuomiokirkko

Toinen valosta tunnelmansa saava kuva on otettu Jerusalemin Pyhän haudan kirkossa. Jeesuksen oletetun hautapaikan kohdalle rakennettu kirkko on jaettu eri kirkkokuntien kesken. Valtavan rakennuksen keskeisin osa on massiivisen kupolin alla sijaitseva pieni kaksikammioinen kappeli, joka pitää sisällään jäänteet sekä Kristuksen haudasta että haudansuun muinoin sulkeneesta kivestä.

Sisäänpääsyä hautakappeliin on varauduttava odottamaan tuntikaupalla. Kävin Jerusalemissa viime kesänä päiväseltään pressimatkalaisena, eikä meillä opastuksemme puitteissa ollut mahdollisuutta jäädä jonottamaan. Tunnelma hautakappelin ympärillä jäi kuitenkin lähtemättömästi mieleeni. Jättimäinen kupoli päästi valoa tainomaisesti lävitseen, ja ajatukset liukuivat vastustamattomasti parintuhannen vuoden takaisiin tapahtumiin.  Pyhän haudan kirkko

Posted by:Panu / Panun matkat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.