Vuoden paras matkailuohjelma – Silkkitie 30 päivässä

Olen suuri Ville Haapasalon matkailuohjelmien ystävä. Puolentoista vuoden takainen Venäjän halki 30 päivässä oli loistavaa katseltavaa Trans-Siperia-veteraanin näkökulmasta. Oman matkansa sai ikään kuin elää uudestaan Haapasalon siivellä, mutta toisaalta ohjelmaa katsellessa pääsi näkemään monia uusia ja erikoisiakin paikkoja, joihin ei itsellä ollut mahdollisuutta mennä.

Nyt samalla linjalla jatkaa Haapasalon uusi ohjelma Silkkitie 30 päivässä, joka kuljettaa katsojansa Georgiasta aina Mongoliaan saakka. Mongoliassa käyneenä odotankin erityisesti viimeisiä jaksoja. Toisaalta sarjan aloittava Georgia kuuluu unelmieni matkakohteisiin, enkä koe Uzbekistania tai Kazakstaniakaan epäkiinnostaviksi kohteiksi – pikemminkin päinvastoin.

Ensimmäisen jakson perusteella Haapasalon tyyli on tismalleen sama kuin aiemmin. Spontaanin oloisesti esiintyvä Ville tapaa enemmän tai vähemmän erikoisia paikallisia, esittelee ruokia ja käy tunnettujen nähtävyyksien ohella myös tuntemattomammilla paikoilla. Ja kun kaikki kuorrutetaan hyvällä huumorilla, uskallan julistaa jo tässä vaiheessa Silkkitien vuoden parhaaksi kotimaiseksi matkailuohjelmaksi.

Uusin Silkkitie-jakso Ylen Areenassa

Mongoliassa
Ville Haapasalokin vieraillee Mongolian pääkaupungin Ulan Batorin Sühbaatar-aukiolla.