Matkakertomus: Füssen ja Neuschwanstein, osa 2/3

Olen viettänyt tänään nimipäivääni. Vuoden takaiseen verrattuna juhlamiljöö tosin tuntuu vaatimattomalta, koska vierailin silloin Neuschwansteinin linna-alueella Saksassa.

Neuschwansteinhan on se linna, jota Walt Disney käytti esikuvana Disney-linnalle. 1800-luvun lopulla valmistunut linna avattiin erikoisesti lähes suoraan museoksi. Linnan rakennuttanut kuningas Ludwig II nimittäin kuoli varhain, ja kalliit rakennuskulut päätettiin kattaa pääsymaksuilla. Näin turistit ovat saaneet ihailla Münchenin lähellä sijaitsevaa rakennustaidon ihmettä jo reilusti yli sadan vuoden ajan.

Nimipäivä Neuschwansteinin linnalla

Marienbrücke-silta – paras näköala linnalle 

Korkealla sijaitseva satulinna on luonnossa vähintään yhtä kaunis kuin kuvissa. Mieleeni onkin piirtynyt täydellisesti se hetki, jolloin seisoin turistien kansoittamalla Marienbrücke-sillalla. Se hetki, jolloin suurin Trans-Siperian jälkeinen matkahaaveeni tuli vihdoin todeksi.

Sillalta aukeava näköala Neuschwansteinille on klassinen, toisin sanoen tuttu lukemattomista kuvista. Henkeä on vaikea olla haukkomatta upeaa vuoristomaisemaa ja miljööseen täydellisesti sulautuvaa linnaa ihaillessa. Muistankin ajatelleeni, voiko täydellisempää arkkitehtuurin ja luonnon välistä harmoniaa ollakaan. 

”Henkeä on vaikea olla haukkomatta upeaa vuoristomaisemaa ja miljööseen täydellisesti sulautuvaa linnaa ihaillessa.”

Hieman huvittavasti mukanani oli Deutschland-kuppi, jonka ystävällinen myyjä oli lahjoittanut minulle muistoksi linnan kahvikojulla. Pyynnöstä otin kuvia sillalla parveilleista muista turisteista ja kun pyysin vastapalvelukseksi kuvia itsestäni, kuppi päätyi puolivahingossa mukaan otoksiin. Tuskin moni tulee kuvatuksi Neuschwansteinin edessä kahvikuppi kädessään!

Marienbrückellä maisemista siis näytti, mutta rehellisyyden nimissä täytyy kertoa, että sillalla myös hieman pelotti: pari pohjanlankkua heilu ikävän oloisesti – ja kun alla on satojen metrien vapaa pudotus, ajatus ei voinut olla kylmäämättä.

Nimipäivä Neuschwansteinin linnalla
Olin matkalla marraskuussa, mutta lunta ei vielä ollut. Talvimaisemassa Neuschwanstein saattaa hyvinkin olla vielä vaikuttavampi näky.

Linnan sisällä ei saa kuvata

Neuschwanstein on myös sisältä todella kaunis. Linnaan pääsee vain opastetuilla kierroksilla, eikä sisällä saa kuvata. Parhaimmillaan linna on kuitenkin mielestäni ulkopuolelta ihailtuna: kaukaa ja läheltä, korkealta ja matalalta.

Neuschwansteinilla parhaat elämykset tarjosivatkin maisemat Marienbrückellä. Kuitenkin kävin linnassa myös sisällä. Kauniit salit ja huoneet tekivät vaikutuksen, mutta kuvaaminen oli kielletty. Sisäkuvien puutetta helpotin ostamalla edullisen opaskirjan, mutta  en kuvien puutteen vuoksi en esittele tässä postauksessa sisätiloja enempää.

Linnavierailuni jälkeen laitoin innokkaasti postikortteja matkaan. Niiden lähettäminen oli helppoa suoraan linnalta, koska merkkejä sai ostaa automaatista.

Yöpyminen Füssenissä

Tein toisin kuin useimmat turistit, jotka tyytyvät tekemään Münchenistä päiväretken Neuschwansteille, ja jäin yöksi, itse asiassa kahdeksi Füssenin pikkukaupunkiin, jonka välittömässä läheisyydessä linna sijaitsee. Nukuin keskitason hotelli Wiedemanissa, jonka äärimmäisen puhtaat huoneet eivät säväyttäneet mutta eivät pettäneetkään. Hotellissa oli tasokas aamiainen ja mukava saunaosasto.

Kertomukseni Füssenistä jatkuu postaussarjani seuraavassa osassa täällä. Matkastani Neuschwansteinille voit puolestaan lukea edellisestä postauksestani täältä.

Nimipäivä Neuschwansteinin linnalla
Matkahaaveet ovat mukavia, mutta niiden toteuttaminen vielä parempaa.
Posted by:Panu / Panun matkat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.