Matkakertomus: Füssen ja Neuschwanstein, osa 1/3

Vuosi sitten näihin aikoihin vietin vajaan viikon lomaa työstäni Poznanin yliopistolla Puolan itsenäisyyspäivän kunniaksi. Junalla Füsseniin, jalkaisin NeuschwansteinillePäätin toteuttaa pitkäaikaisen unelmani ja matkata nimipäiväkseni Neuschwansteinin linnalle Saksaan.

Perille matkustin Berliinin ja Münchenin kautta. Otin töiden jälkeen iltapäiväjunan Poznanista Berliiniin, vietin illan Berliinissä ja hyppäsin sitten Müncheniin matkaavaan yöjunaan. Ajankäyttö oli lyhyen loman vuoksi maksimoitava. Yöjuna auttoi, koska lentäminen ei ollut vaihtoehto.

Olin ostanut Suomesta ennakkoon reilikortin, jonka ansiosta saatoin hankkia junasta poikkeuksellista mukavuutta perustason hotelliyön hinnalla. Varasinkin itselleni paikan City Night Line -yöjunan kahden hengen hytistä. Toivoin, että saisin olla hytissäni yksin, ja tuo toive myös toteutui. Hytille tuli hintaa reilikorttia käytettäessä 60 €. Vaunun päädystä löytyi täydellisesti toimiva suihku, ja aamulla hyttiin tarjoiltiin aamiaispaketti. Paljon paremmaksi junamatkustus ei voi enää tulla!

Münchenistä Füssenin

Juna saapui aamulla seitsemän jälkeen Müncheniin, jossa olin keväällä 2010 viettänyt yhden yön pyörimällä kaupungissa viitisen tuntia junaa odottaessani. Olin ollut silloin palaamassa Sloveniasta Puolaan ja olin nähnyt kaupungin vauhdikasta yöelämää sekä näyttävän yövalaistuksen. Nyt sen sijaan pääsin tutustumaan hiljalleen arkeen heräilevään kaupunkiin. Käväisin ennen junan Füssenin-junan lähtöä nopeasti Münchenin raatihuoneella ja muilla rautatieasemaa lähellä sijaitsevilla nähtävyyksillä. Juna lähti Füsseniin klo 8:40, ja ehdin käyttää Münchenissä puolisentoista tuntia. Pitkä aika ripeäasti kävelevälle nuorelle miehelle.

Junalla Füsseniin, jalkaisin Neuschwansteinille

FussenJunamatka Münchenistä Füsseniin vei pari tuntia, ja olin perillä ennen yhtätoista. Taivaalla oli pilviä, mutta pelkäämäni sadetta ei onneksi tullut. Füssenissä suuntasin ensimmäiseksi turisti-infoon kysymään karttaa ja patikointireittiä  Neuschwansteinille. Bussilla olisi linnalle päässyt nopeammin ja vaivattomammin, mutta halusin kävellä, jotta näkisin keskieurooppalaista vuoristoluontoa.

Seuraavaksi pysähdyin aikaiselle lounaalle hotelli Schlosskroneen, joka tarjoili oikein hyvän buffetin. Runsaan lounaan voimalla jaksoin painaa läpi turisti-infon minulle suositteleman reitin, joka vei ensin mäkisen metsän läpi ja sitten vuoristoisen järvimaiseman kautta linnalle. Kuvat havainnollistavat patikointimatkalla nähtyä.

Junalla Füsseniin, jalkaisin Neuschwansteinille

Junalla Füsseniin, jalkaisin Neuschwansteinille

Junalla Füsseniin, jalkaisin Neuschwansteinille

Neuschwansteinin ympäristö

Hohenschwangau Saksa

Hohenschwangaunin linna

Mahtavat maisemat, loistokas linna

Maisemat olivat vajaan parin tunnin patikointimatkalla aivan järjettömän upeat! Marraskuusta huolimatta oli vielä suhteellisen lämmintä, ja todella nautin olostani Füssenin seudulla, jonne olin siis saapunut nimipäiväkseni. Vihdoin Neuschwansteinille päästyäni olin aivan fiiliksissä ja vietin linnan alueella pitkän tovin.

Fiilareissa olleesta nimipäivän viettäjästä Neuschwansteinilla voit lukea lisää seuraavassa bloggauksessani täällä.

Posted by:Panu / Panun matkat

5 replies on “Junalla Füsseniin, jalkaisin Neuschwansteinille

  1. Luin uudempaa Berliini-postaustasi ja näin alaosiossa tämän postauksen. Hassu juttu, että juuri tässä olit kertonut tuosta yöjunakokemuksestasi, josta mainitsit blogissani :). Ehdottomasti haluan joskus nähdä tuon upean linnan :)! Suositteletko menemään ihan linnaan asti vai riittääkö pelkkä näkeminen?

    1. Kiitos kommentistasi! Mukava saada kommentti vanhaankin juttuun. Itse asiassa suunnittelen uusia postauksia näistä muistoista, sillä olen tyytymätön näiden vanhojen postausten laatuun. Ja Neuschwansteinilla riittää ihan hyvin linnan ihailu ulkoakin päin. Sisällä ei saa kuvata, tilat ovat kyllä hienot, mutta jotenkin, hmm, keinotekoiset, koska linna valmistui käytännössä suoraan museoksi.

      1. En itse näe syytä, miksi olet tyytymätön, mutta monesti ihmiset ovat melko itsekriittisiä erityisesti vanhempien tuotostensta suhteen, joten siinä tapauksessa ymmärrän :). Kiitos tarkennuksesta 🙂

  2. Neuschwansteiniin olen itsekin tekemässä matkan tämän kuun aikana vanhempieni kanssa. Saa nähdä, mihin ratkaisuun me päädymme kulkemisen yms. suhteen, mutta majoittaudumme Füsseniin, jossa kiertämiseen ei ehkä jää paljon aikaa. 🙂 Hintahan ei tuolle linnalle tainnut kovin paljon olla, jos sisälle haluaa mennä, mutta täytyy sanoa, että alan olla hieman kyllästynyt linnoihin, vaikka kai tämä Neuschwansteinin linna on pakko nähdä. Eipähän jää kaduttamaan myöhemmin. 🙂

    1. Hyvinhän siinä jää aikaa linnaan tutustumiseen, jos majoittuu Füssenissa. En muista, mikä pääsymaksu oli vuosia sitten, mutta ei se budjettia kaada. Ikävä puoli oli ainakin oman visiittini aikana oli, että sisällä linnassa ei saanut kuvata. Ja kyllä – ehdottomasti Neuschwanstein on näkemisen arvoinen! Paras paikka ihailla linnaa on Marienbrücke-silta. Mukavaa matkaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.